Τα παραολυμπικα αθληματα γνωρισαν οι μαθητες του 11ου Δημοτικου Σχολειου Κομοτηνης

Από φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, με γκόλμπολ, boccia και βόλεϊ καθήμενων να λαμβάνουν χώρα στο προαύλιο του σχολείου

Μια γιορτή της συμπερίληψης έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, με τους μικρούς μαθητές να γνωρίζουν παραολυμπιακά αθλήματα υπό την καθοδήγηση φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Η δράση αυτή ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο, αλλά ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, και είναι ενταγμένη στον προγραμματισμό δράσεων του σχολείου, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τα ΑμεΑ, σημείωσε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να τους προσεγγίσουν μέσω του αθλητισμού, που αγαπούν πολλοί, με τους μαθητές να μαθαίνουν για τα παραολυμπιακά αθλήματα, αλλά και με τη βοήθεια των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ να τα εφαρμόσουν πρακτικά.

Άλλωστε το σχολείο έχει πάντα στόχο την εξωστρέφεια, με επισκέψεις σε χώρους και μουσεία σε όλη την πόλη, αλλά και οργάνωση εκδηλώσεων στο σχολείο που θα ανοίξουν περαιτέρω τους ορίζοντες των μαθητών.

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών

Όπως τόνισε ο κ. Μιχάλης Πολιτσάκης, υπεύθυνος του μαθήματος πρακτικής άσκησης στην φυσική αγωγή στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτήτριες και τοι φοιτητές του μαθήματος ανέλαβαν ως επιστέγασμα του μαθήματος να υλοποιήσουν μια δράση για τα παραολυμπιακά αθλήματα και τους παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η όλη διοργάνωση και υλοποίηση γίνεται αποκλειστικά από τους φοιτητές, με υπεύθυνη την κ. Κατερίνα Περρή, τεταρτοετή του Τμήματος με ειδικότητα στην προσαρμοσμένη φυσική αγωγή και δραστηριότητα.

Έτσι βρέθηκαν στο 11ο Δημοτικό προκειμένου να ενημερώσουν τα παιδιά για τα παραολυμπιακά αθλήματα, αρχικά με μια παρουσίαση σχετικά με αυτά, τα άτομα ου συμμετέχουν, την ιστορία των παραλολυμπιακών αγώνων, ενώ έκαναν μια πιο εκτεταμένη παρουσίαση των αθλημάτων στα οποία συμμετείχαν στη συνέχεια οι μαθητές, το γκόλμπολ, το boccia και το βόλεϊ καθήμενων.

«Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τα παιδιά σχετικά με τους παραολυμπιακούς αγώνες, τους αθλητές τους, και να τους προάγουμε ότι όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες απέναντι στον αθλητισμό, και δικαίωμα να κάνουν το άθλημα που τους εκφράζει, ανεξάρτητα από το αν είναι ανάπηροι ή όχι» τόνισε.

Στόχος τους είναι όχι μόνο να προβάλλουν τον αθλητισμό, αλλά και την ανάγκη για μια ισότιμη κοινωνία. «Την αναπηρία την ορίζει η ίδια η κοινωνία, εμείς είμαστε αυτοί που περιορίζουμε αυτά τα άτομα, και πρέπει η κοινωνία να είναι ισότιμη» σημείωσε, και πρέπει να κατανοήσουν τα παιδιά ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε αυτό να συμβεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.