Τα παιδια υποδεχονται τα Χριστουγεννα τραγουδωντας

Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση Δημοτικών Σχολείων Ροδόπης

Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο κτήριο του μουσικού γυμνασίου Κομοτηνής. Οι χορωδίες των 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Χριστίνα Αποστολίδου), 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Βερόνικα Σεμερτζίδου), 5ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Σταματία Ζαμπουνίδου, συμμετοχή των μουσικών Αθανασίου Κωστενίδη και Φίλιππου Ξανθοπουλίδη, συμμετέχει, επίσης, και η κ. Αναστασία Κυριαζή), 9ου Δημοτικού Σχολείου (υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Σταματία Ζαμπουνίδου) και Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου, 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ. Μαρία Κηπουρού, κ. Βασίλειος Αυγέας, κ. Μαρία Παπαγεωργίου και συμμετοχή μουσικών από τον σύλλογο «Άγιος Γεώργιος»),11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (υπεύθυνος εκπαιδευτικός, κ. Γεώργιος Μακρίνας),10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (υπεύθυνος καθηγητής, κ. Κωνσταντίνος Μάμμος) και Δημοτικού Σχολείο Ξυλαγανής (υπεύθυνη εκπαιδευτικός, κ. Ανέζα Σπανοπούλου) μας ταξίδεψαν σε έναν κόσμο Χριστουγέννων με πολύ κέφι!
 

Οι παρευρισκόμενοι χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα στα μικρά ταλέντα που μας χάρισαν μία εκδήλωση γεμάτη χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου, θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακά κάλαντα και χορό.
 
Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δήλωσε ο κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, διευθυντής εκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, εκτός από τη λειτουργία και την εποπτεία των σχολικών ιδρυμάτων, οργανώνει σεμινάρια, επιμορφώσεις και ευρωπαϊκές δράσεις. Στην ενότητα αυτή των ευρωπαϊκών δράσεων, συνέχισε, εντάχθηκε και η εν λόγω εκδήλωση, η οποία είχε διπλό στόχο, αφενός να συμβάλλει στην προσπάθεια αναβάθμισης της πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής μας από την άλλη στο χτίσιμο μίας γέφυρας ανάμεσα στο σχολείο και την κοινωνία.
 

Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται, υποστήριξε, το σοβαρό έργο που εκτελείται στα σχολεία πέρα από τα θρανία, με τεράστιο κόπο από την πλευρά τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών.
 
«Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε μουσικά», συνέχισε με θέρμη, «σε περιοχές της πατρίδας μας και σε άλλες χώρες, πάντα σε χριστουγεννιάτικο φόντο με ξεναγούς τα παιδιά, τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων».
 

Τα συγχαρητήριά τους στους συντελεστές της εκδήλωσης, τους δασκάλους και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  εξέφρασαν με τη σειρά τους η τοπική εκκλησία και ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ενώ ευχήθηκαν καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα σε όλους τους δημότες.
 
Την αυλαία άνοιξε η χορωδία του 6ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής που μάγεψε με δύο χριστουγεννιάτικα τραγούδια με θέμα τη Γέννηση του Χριστού και η χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής που μας ταξίδεψε με χριστουγεννιάτικες μουσικές σε όλο τον κόσμο. Με την συμμετοχή γκάιντας και νταουλιού η πέμπτη τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου αναβίωσε τα παραδοσιακά μας έθιμα μέσω του θεατρικού δρώμενου «Τα εννιά φαγητά» και απέσπασε τα θετικά σχόλια του κοινού.
 

Εντυπωσιακή και η συμμετοχή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής! Οι νεαροί μαθητές έδειξαν το ταλέντο τους, ερμηνεύοντας τέσσερα βικτωριανά αγγλικά τραγούδια, με τη συμμετοχή της μαθήτριας της πέμπτης τάξης Αθανασίας Δεμίρη στο τσέλο. Η σκηνή φιλοξένησε, στη συνέχεια, θεατρικό δρώμενο με κάλαντα από την Ήπειρο -κάλαντα Πρωτοχρονιάς και ένα σύγχρονο χριστουγεννιάτικο τραγούδι – από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, καθώς και παραδοσιακά κάλαντα Ικαρίας, Κύπρου αλλά και βυζαντινά κάλαντα από την χορωδία του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
 

Με τη σειρά τους, κλείνοντας την εκδήλωση, ανέβηκαν στη σκηνή το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής∙  το πρώτο παρουσιάζοντας παραδοσιακά κάλαντα από την Μικρά Ασία και τη Χίο και ένα αγγλικό τραγούδι, το δεύτερο κάνοντας εντυπωσιακό φινάλε με δύο χριστουγεννιάτικα ελληνικά τραγούδια και ένα ισπανικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.