Τα παιδια της Κομοτηνης ανακαλυπτουν τα συναισθηματα τους

Βούλα Παναγιωτίδου: «Σκοπός είναι να κατανοήσουν τα παιδιά πως ό,τι και να αισθάνονται, είναι μέρος της ζωής τους»

Ένα διασκεδαστικό κυνήγι συναισθημάτων με οδηγό την ηθοποιό Βούλα Παναγιωτίδου, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο βιωματικό εργαστήρι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής κάθε Τετάρτη πρωί  και Πέμπτη απόγευμα, για όλο τον υπόλοιπο Ιούλιο.

Η αρχή έγινε το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουλίου, με την κ. Παναγιωτίδου, χρησιμοποιώντας το βιβλίο της Ελευθερίας Βελογιάννη «Θέατρο… εν τάξει», να βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους μέσα από το θεατρικό τους παιχνίδι.

Τα παιδιά ταξίδεψαν μαζί με την ηθοποιό στο βιωματικό εργαστήρι

Τα παιδιά θα κάνουν έτσι ασκήσεις γνωριμίας και προθέρμανσης, που όλες όμως περιστρέφονται γύρω από τα συναισθήματα, πώς τα αντιλαμβάνονται, αλλά και πώς μπορούν να τα διαχειριστούν.

«Σκοπός είναι να κατανοήσουν πως ό,τι και να αισθάνονται, είναι μέρος της ζωής τους χωρίς να προβληματίζονται για αυτό» σημείωσε, και να υπολογίζουν πως είναι μέσα στο «παιχνίδι» και να ζούμε με αυτά.

Η κ. Παναγιωτίδου τόνισε πως έχοντας κάνει τα τελευταία δύο χρόνια ανάλογες δράσεις στο θεατρικό εργαστήρι Επί Σκηνής, έχει καταλάβει πως είναι πολύ εύκολο να ανοιχτούν τα παιδιά, πολύ περισσότερο από τους ενήλικες. «Τα παιδιά είναι τόσο ανοιχτά και τόσο πρόθυμα σε ό,τι κάνουμε, που μόνο εύκολη κάνουν τη ζωή μας, και μαθαίνουμε από αυτά πράγματα που έχουμε ξεχάσει εμείς ως ενήλικες» εξήγησε.

Τα παιδιά ταξίδεψαν μαζί με την ηθοποιό στο βιωματικό εργαστήρι

Οι δράσεις θα συνεχιστούν όλο τον Ιούλιο, Τετάρτη πρωί  για παιδιά 4-6 ετών και Πέμπτη απόγευμα για παιδιά 7-10 ετών, με το ενδιαφέρον να είναι σημαντικό, ακόμα και για ολόκληρα τμήματα.

Την ευχάριστη αυτή εξέλιξη η κ. Παναγιωτίδου την αποδίδει στο γεγονός ότι δεν έγιναν καθόλου δραστηριότητες όλο το χρόνο, και έχουν λείψει στα παιδιά. Έτσι οι γονείς είναι πρόθυμοι να τα φέρουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Για αυτό και ευχήθηκε πως η επόμενη χρονιά, από το Σεπτέμβριο, θα είναι γεμάτη δραστηριότητες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.