«Τα οφελη της αιμοδοσιας και του εθελοντισμου στην τοπικη κοινωνια»

Ενημερωτική εκδήλωση από τους e-Αιμοδότες και την ΑΝΟΚ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα οφέλη της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία» διοργανώνουν από κοινού οι e-Αιμοδότες και η Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής. Στην εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στο Πολυλειτουργικό Κέντρο την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 18.00 έως τις 20.00 θα συμμετέχουν επίσης η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, οι e-Αιμοδότες, το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής, η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής, και η Εθελοντική δράση «ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».

«Με τον εθελοντισμό, έχουμε όλοι την ευκαιρία να προσφέρουμε»

Σε μήνυμά του οι διοργανωτές εξηγούν για τους σκοπούς της εκδήλωσης:

«Δύο χρόνια μετά την πανδημία και ακόμη συλλογιζόμαστε τις επιπτώσεις της στη ζωή μας. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μας άφησε ως παρακαταθήκη αυτή η δύσκολη κατάσταση ήταν η απουσία ουσιαστικής επαφής με τους συνανθρώπους μας, δηλαδή το ότι δεν υπήρχε δυνατότητα συγκέντρωσης, συσπείρωσης και προσφοράς για το κοινό καλό. Τώρα που, τα πράγματα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα και η ζωή κυλά χωρίς περιορισμούς, συνειδητοποιούμε την ύψιστη σημασία των κοινωνικών και εθελοντικών δράσεων και νιώθουμε πως είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η στήριξη θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως οι εθελοντικές αιμοδοσίες.

Μπαίνοντας, λοιπόν, στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα και τη χειμερινή περίοδο, μιας και  ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, πλημμυρισμένοι από συναισθήματα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα: «Τα οφέλη της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία»

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε τους φορείς νεολαίας & εθελοντισμού που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας καθώς στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων, ερχόμαστε όλοι πιο κοντά και το πνεύμα που μας διακατέχει είναι αυτό του εθελοντισμού, της ζεστασιάς, της θαλπωρής, της έμπρακτης αγάπης μας προς τον συνάνθρωπο που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Επιπρόσθετα η εκδήλωση, αποτελεί ιδανική συγκυρία για την ενημέρωση της νεολαίας στις προοπτικές δραστηριοποίησης στην Κομοτηνή, έχοντας συνειδητοποιήσει πολλές από τις πτυχές των δυσκολιών που μας προκάλεσε η πανδημία. Είναι μια αρχή για να επανέλθουμε στην τακτική ενασχόληση μας με την κοινωνία , ώστε να καθιερωθεί και να υιοθετηθεί από όλους μας η ιδέα του εθελοντισμού, με σκοπό να τον εντάξουμε στη ζωή μας και να πορευτούμε μαζί του, σώζοντας έτσι τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Με τον εθελοντισμό, έχουμε όλοι την ευκαιρία να προσφέρουμε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και χρειάζεται μόνο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο από την καθημερινότητά μας, ώστε να συμβάλλουμε στο σημαντικό έργο των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.