Τα Μουγλα γινονται καλυτερα με τη γυναικεια συμβολη

Οι γυναίκες, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου

Ο Μητροπολιτικός Δήμος Μούγλα παρέχει κίνητρα στις γυναίκες να συμμετέχουν στην οικονομική δραστηριότητα με δράσεις που εμπλουτίζουν την κοινωνική και πολιτιστική ζωή και αυξάνουν την ικανότητα του εργατικού δυναμικού.

Τα Μούγλα συνεχίζουν να είναι μια προνομιακή πόλη για τις γυναίκες έχοντας ως γνώμονα την αρχή της «φιλικής πόλης προς τη γυναίκα».

Ο Μητροπολιτικός Δήμος, υπό την ηγεσία του Δημάρχου Οσμάν Γκουρούν, προσθέτει καινοτομίες στο έργο και τα επιτεύγματα του. Παράγει έργα για γυναίκες σε πολλούς τομείς από τη γεωργία, την υγεία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις μεταφορές.

Ο Μητροπολιτικός Δήμος, όπου οι γυναίκες έχουν λόγο στις τοπικές κυβερνήσεις και συμμετέχουν σε διοικητικά σχήματα, αποτελεί παράδειγμα της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, παρέχει την ισότητα των φύλων, βάζοντας ως προϋπόθεση την ισομερή κατανομή των εσωτερικών διευθυντικών στελεχών προκειμένου οι γυναίκες να διαδραματίσουν ρόλο στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της πόλης. Έτσι περισσότερο από το ήμισυ των ανώτερων στελεχών αποτελείται από γυναίκες.

Οι γυναίκες επικεφαλής των τμημάτων που υπηρετούν στο Μητροπολιτικό Δήμο Μούγλας βρίσκονται σε κρίσιμες θέσεις του Δήμου. Ειδικά στους τομείς του εξωραϊσμού και της προστασίας της πόλης, οι γυναίκες διευθυντές συμβάλλουν δυναμικά στα έργα. Στα Μούγλα, η προστασία των θαλασσών, τα απορρίμματα, οι χώροι υγειονομικής ταφής και τα κατασκευαστικά έργα της πόλης βρίσκονται υπό τον έλεγχο γυναικών διαχειριστών.

Ακόμα ο Μητροπολιτικός Δήμος,  παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν περισσότερο στον τομέα των μεταφορών που είναι γνωστός ως τομέας που κυριαρχείται από άνδρες. Στο Μητροπολιτικό Δήμο οι οδηγοί των λεωφορείων είναι οι γυναίκες και οι πολίτες υποστηρίζουν πλήρως τις γυναίκες οδηγούς του δήμου, οι οποίες εκτιμώνται για τις ικανότητές τους. Επιπλέον, οι γυναίκες φύλακες παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πολλά κτίρια που ανήκουν στον Δήμο.

Επίσης ο Μητροπολιτικός Δήμος Μούγλα δίνει μεγάλη σημασία στην αγροτική ανάπτυξη και υποστηρίζει τις γυναίκες παραγωγούς.

Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Οσμάν Γκουρούν δήλωσε ότι έχουν αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες για τις γυναίκες να έχουν λόγο στα Μούγλα και θα συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση. «Είμαστε μια οικογένεια, είμαστε Μούγλα. Οι γυναίκες μας θα συνεχίσουν να είναι το στέμμα των κεφαλών μας, αλλάζοντας τα Μούγλα μας με δημιουργικές ιδέες και υπηρεσίες» τόνισε.

Πηγή: hurriyet.com.tr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.