«Τα μελη της Συγκλητου του ΔΠΘ λειτουργουμε και θα λειτουργουμε με αυστηρο οδηγο το Νομο»

Η απάντηση της Συγκλήτου στα δημοσιεύματα εφημερίδων για τις συμβάσεις σίτισης του Πανεπιστημίου

Ρητά και κατηγορηματικά ως ψευδή χαρακτηρίζει η Σύγκλητος του ΔΠΘ σε ομόφωνο ψήφισμά της τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω αθηναϊκών εφημερίδων και θέλουν τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου να έχει προχωρήσει σε παράτυπες συμβάσεις για τη σίτιση των φοιτητών του. Τα μέλη της Συγκλήτου, αφού επισημαίνουν πως το θέμα με τις διαστάσεις που πήρε βλάπτει την ίδια την ακαδημαϊκή οντότητα του Πανεπιστημίου, παρέχει στον Πρύτανη του ΔΠΘ «την εντολή και πληρεξουσιότητα να προβεί σε κάθε ένδικο μέσο» προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του Δημοκριτείου. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος:

«Ομόφωνο ψήφισμα
 
Συγκλήτου 13/29-7-2015 του ΔΠΘ
 
Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται στα ΜΜΕ δημοσιεύματα που λειτουργούν συκοφαντικά για τις διαδικασίες διαγωνισμών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Αυτά, παράλληλα με αναφορές και ανώνυμες καταγγελίες, εμποδίζουν την εύρυθμη ακαδημαϊκή λειτουργία.
 
Τα μέλη της Συγκλήτου του ΔΠΘ με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας ιδιαίτερα του θέματος σίτισης των φοιτητών του, έχοντας αναλυτικά ενημερωθεί και ομόφωνα αποφασίσει τις διαδικασίες, δηλώνουμε μετ’ επιτάσεως το ψευδές, αβάσιμο, αθέμιτο και αντιδεοντολογικό των δημοσιευμάτων αυτών, τα οποία και καταδικάζουμε.
 
Τα μέλη της Συγκλήτου του ΔΠΘ θεωρούμε ότι όλα αυτά βλάπτουν κυρίως την ακαδημαϊκή οντότητα του ΔΠΘ ως Πανεπιστημίου, που κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες επιτελεί έργο ακαδημαϊκό και εθνικό, το οποίο αναγνωρίζεται απ’ όλους τους εθνικούς φορείς αλλά και από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Το Πανεπιστήμιο έχει να επιδείξει έντονη διεθνή δραστηριότητα τόσο με συνέδρια όσο και με ερευνητικά προγράμματα.
 
Οι επιστημονικές συνεργασίες με άλλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εσωτερικού, καθώς και με Ερευνητικά Ιδρύματα, του επιτρέπουν να δημιουργεί ανταγωνιστικό επιστημονικό στελεχιακό δυναμικό και παραγωγή νέας γνώσης.
 
Τα μέλη της Συγκλήτου του ΔΠΘ λειτουργούμε και θα λειτουργούμε με αυστηρό οδηγό το Νόμο, τη μόνη διαδικασία που κατοχυρώνει την αποτελεσματικότητα της ακαδημαϊκής δεοντολογίας.
 
Τα μέλη της Συγκλήτου, έχοντας λάβει γνώση όλων των εγγράφων που εστάλησαν προς απάντηση σε αναφορές και καταγγελίες που στρέφονται κατά της διοίκησης του ΔΠΘ:
 
• Εγκρίνουμε ομόφωνα τις ενέργειες του Πρύτανη προς τις ελέγχουσες Αρχές
• Δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα προς τη διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας του ΔΠΘ και
• Δίνουμε στον Πρύτανη του ΔΠΘ την εντολή και πληρεξουσιότητα να προβεί σε κάθε ένδικο μέσο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.