Τα ΚΑΠΗ ξαναρχονται

Επαναλειτουργούν από την επόμενη εβδομάδα, μόνο για εμβολιασμένους, τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής

Νίκος Σωτηρακόπουλος

«Τα μέλη του ΚΑΠΗ αγωνιούν να ανοίξουν ξανά οι δομές μας»

Θα ανοίξουν ξανά τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, μετά την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας τους που είχε επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα είχαν κλείσει με την έναρξη της πανδημίας, και δεν είχαν ανοίξει ξανά εδώ και ενάμιση χρόνο.

Όμως τελικά αυτή η απαγόρευση άρθηκε, μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί, και έτσι από την επόμενη εβδομάδα τα ΚΑΠΗ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όπως τόνισε ο κ. Σωτηρακόπουλος, η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία τους αφορά τη συμμετοχή μόνο ωφελούμενων και εργαζομένων οι οποίοι είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε έχουν πιστοποιητικό νόσησης μέχρι και έξι μηνών.

Επιπλέον, ορίζεται υπεύθυνος προαγωγής εμβολιασμού σε κάθε δομή και τηρείται αρχείο καταγραφής ωφελούμενων ανά ημέρα, τηρουμένων των ισχυόντων κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ δεν διαβλέπει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην λειτουργία του ΚΑΠΗ, δεδομένου ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι, και οι 2 που δεν το έχουν κάνει έχουν κλείσει ήδη ραντεβού.

Τόνισε δε πως θα λειτουργήσουν τόσο το Α΄ και το Β΄ ΚΑΠΗ στην Κομοτηνής, αλλά και οι ανάλογες δομές που υπάρχουν στους οικισμούς, τα λεγόμενα ΚΕΦΟ.

Ανυπομονούν να επιστρέψουν στα ΚΑΠΗ

Ο κ. Σωτηρακόπουλος ανέφερε πως τα μέλη τους ανυπομονούν να επιστρέψουν στα ΚΑΠΗ, «Τα μέλη του ΚΑΠΗ αγωνιούν να ανοίξουν ξανά οι δομές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως τα στελέχη τους βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε επικοινωνία με αυτούς.

Και αυτό γιατί πολλοί ζουν μόνοι τους, και χρειάζονται αν όχι βοήθεια, έναν άνθρωπο να μιλήσουν, αλλά και πολλοί έχουν χρόνιες παθήσεις, τις οποίες πρέπει να προσέξουν.

Θέλουμε να τους υποδεχθούμε, να είναι καλά, να είναι υγιείς, να θυμηθούν και αν συναντήσουν τις παλιές παρέες τους» σημείωσε, ελπίζοντας πως θα συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους, ενισχύοντας την κοινωνικοποίησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την λειτουργία των ΚΑΠΗ, θα γίνει ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανσή τους, ιδιαίτερα στο Α΄ ΚΑΠΗ το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο τεστ για τον κορωνοϊό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.