Τα εσοδα απο το χριστουγεννιατικο bazaar του Ροταριανου «εγιναν» μηχανημα ανιχνευσης φλεβων

Νέο μηχάνημα δώρισε στην Παιδιατρική του Σισμανόγλειου ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής «Ροδόπη»

Ένα μηχάνημα ανίχνευσης φλεβών, που θα βοηθήσει το έργο της Παιδιατρικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής δώρισε στην κλινική το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής “Ροδόπη”.
 
Το μηχάνημα αγοράστηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν κατά το Χριστουγεννιάτικο  bazaar χειροποίητων κοσμημάτων και δώρων του Ομίλου, με τα μέλη και τους φίλους του να συνδράμουν με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση της υγείας των παιδιών όλης της Ροδόπης.
 
 

Κική Μιχαλοπούλου
 
«Ο Όμιλος δίνει αυτή την έμφαση στο Νοσοκομείο, θεωρώντας πως είναι πιο άμεσο και κοντά στον άνθρωπο»

 
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος κάνει δωρεές, είτε στην παιδιατρική είτε σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, σημείωσε η πρόεδρος του κ. Κική Μιχαλοπούλου, τονίζοντας πως έχουν δώσει και ένα καρδιογράφο στην καρδιολογική Κλινική και ένα απινιδωτή στο ΕΚΑΒ.
 
Το Ρόταρυ, σημείωσε, είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς, με πάνω από 1 εκ. μέλη παγκοσμίως και 34.000 ομίλους σε όλο τον κόσμο, και εστιάζει σε 6 τομείς δράσεις, όπως η καταπολέμηση των ασθενειών, η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, η προώθησή της ειρήνης, το καθαρό νερό, η υγεία μητέρας – παιδιού και η βελτίωση της ζωής στις τοπικές κοινότητες. Έτσι, προσπαθώντας να καλύψουν τουλάχιστον δύο από αυτές τις ανάγκες, προσέγγισαν την κλινική, η οποία τους υπέδειξε το μηχάνημα που της ήταν απαραίτητο. «Ο Όμιλος δίνει αυτή την έμφαση στο Νοσοκομείο, θεωρώντας πως είναι πιο άμεσο και κοντά στον άνθρωπο όταν προσφέρουν σε θέματα υγείας» κατέληξε η κ. Μιχαλοπούλου.
 
 

Ελένη Καρανικολάου
 
«Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα μειώσει το άγχος και την αγωνία, τόσο του παιδιού όσο και των γονέων»

 
Τη συσκευή παρέλαβε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Ελένη Καρανικολάου, που εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη δωρεά εκ μέρους του διοικητή και του διοικητικού συμβουλίου, του οποίου είναι μέλος ως εκπρόσωπος των γιατρών, αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής.
 
Άλλωστε θεωρεί πως αυτή η προσφορά τιμά για ακόμη μια φορά το έργο των στελεχών της Κλινικής, αλλά και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους μικρούς ασθενείς.
 
Η συσκευή ανίχνευσης φλεβών βοηθά να γίνεται γρήγορα ο εντοπισμός της φλέβας για αιμοληψία ή χορήγηση φαρμάκων και σύμφωνα με τη κ. Καρανικολάου υπάρχει ή πρέπει να υπάρχει σε όλα τμήματα που ασχολούνται με το παιδί. Βέβαια οι γιατροί και οι νοσοκόμες του τμήματος, λόγω της εμπειρίας τους, δεν έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα, όμως το μηχάνημα θα βοηθήσει για τα παχύσαρκα και τα πολύ μικρά παιδιά, αλλά και άλλες ειδικότητες από άλλα τμήματα, ιδίως από το μικροβιολογικό, όταν χρειάζεται να παίρνουν αίμα από τα παιδιά. «Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα μειώσει το άγχος και την αγωνία, τόσο του παιδιού όσο και των γονέων» ανέφερε η διευθύντρια της Κλινικής, που δεν παρέλειψε να σημειώσει πως οι ανάγκες της κλινικής δεν σταματούν εδώ, μιας και τα ιατρικά μηχανήματα είναι ακριβά.
 
Ερωτηθείσα για το τι επιθυμεί να έχει η Κλινική, η κ. Καρανικολάου σημείωσε πως το σημαντικότερο είναι ένα αναίμακτο χολερυθρινόμετρο, το οποίο επιτρέπει την εξέταση νεογνών χωρίς να χρειάζεται δείγμα αίματος.
 
Η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής φιλοξενεί, ανάλογα και με τις συνθήκες, γύρω στα 12 παιδιά, με τους ασθενείς να μην μένουν συνήθως για μεγάλο διάστημα σε αυτή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζουν όμως είναι ότι δεν προβλέπεται στον οργανισμό του Νοσοκομείου θέση παιδίατρου στο ΤΕΠ, από όπου περνούν κατά μέσο όρο 40 παιδιά την ημέρα, και αυτές οι θέσεις καλύπτονται από τα στελέχη της Κλινικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.