Τα επομενα βηματα της Επιτροπης Αγωνα κατα της επεκτασης του ΚΥΤ Φυλακιου

Κατηγορούν την κυβέρνηση για «προσχηματικό διάλογο» και ανακοινώνουν νομική διερεύνηση για την τήρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας

Τα επόμενα βήματα της μετά τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης για την δέσμευση πίστωσης για την μίσθωση αγροτεμαχίων με στόχο την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, περιγράφει σε νεότερη ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας.

Η Επιτροπή κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στη καθολική αντίδραση της κοινωνίας  και για «προσχηματικό» διάλογο ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει στη νομική διερεύνηση του θέματος και άμεση σύσκεψη με τους φορείς του Δήμου αύριο, Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας διαμαρτυρίας καθώς και των επόμενων ενεργειών.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας έχει ως εξής:

Με την ανάρτηση στο διαδίκτυο (Διαύγεια) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα « Ανάληψη και δέσμευση πίστωσης 27.917 € για τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,5 στρεμμάτων για τις ανάγκες επέκτασης του Κ.Υ.Τ Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας», αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις ενέργειες για την επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, ΧΩΡΙΣ να λαμβάνει υπόψη την καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Θράκης σε μία επικίνδυνη και επιζήμια απόφαση. Αποδεικνύεται ότι ο διάλογος τόσων εβδομάδων ήταν προσχηματικός από την πλευρά της. 

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, σε έκτακτη συνεδρίαση της, την Παρασκευή 26/02/2021 αποφάσισε:

  • Νομική διερεύνηση για την τήρηση ή μη της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, τόσο για την υφιστάμενη δομή, όσο και για την σχεδιαζόμενη επέκταση της.
  • Σύσκεψη με τους φορείς του Δήμου Ορεστιάδας, την Κυριακή 28/02/2021 και ώρα 12:00, για καθορισμό ημερομηνίας εκδήλωσης διαμαρτυρίας και όσων άλλων ενεργειών απαιτηθούν.

Η Επιτροπή Αγώνα υπενθυμίζει ότι υπάρχει ενεργή πρόσκληση προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για δια ζώσης συνάντηση.

Ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.