Τα επομενα δυο χρονια του Πολιτιστικου Συλλογου Ιασμου

Ο εκ νέου πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Μπούκας περιγράφει στον «ΠτΘ» τον στρατηγικό σχεδιασμό του νέου δ.σ. με επίκεντρο το 2023 έτος συμπλήρωσης 40 ετών λειτουργίας του Συλλόγου

Τα σχέδια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου για τα επόμενα δύο χρόνια περιέγραψε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Ηλίας Μπούκας, ο οποίος ανανέωσε την θητεία του στην θέση του Προέδρου του Συλλόγου μετά και τις σχετικές αρχαιρεσίες από τις οποίες αναδείχθηκε το νέο δ.σ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο δ.σ. αναδείχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία καθώς η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στις εκλογικές διαδικασίες, άγγιξε τους 211, αριθμός που όπως υπογράμμισε ο κ. Μπούκας «σηματοδοτεί και την στήριξη στη λειτουργία του συλλόγου» που το 2023 συμπληρώνει τα 40 χρόνια ζωής του.

Για τα μέλη του δ.σ. η πολυπληθής συμμετοχή και στις εκλογικές διαδικασίες αποτελεί γεγονός μεγάλης ευθύνης αλλά και χαράς, ειδικά διανύοντας τον τρίτο χρόνο της πανδημίας που, όπως εξήγησε, επέφερε τεράστιο πλήγμα στην λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που αυτοί δραστηριοποιούνται, καθώς όπως εξήγησε «μεγάλο μέρος της καθημερινότητας και της πολιτιστικής ζωής των κοινωνιών αυτών βασίζεται στη λειτουργία τους». Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου η επιλογή να μην παύσει τη λειτουργία του εν μέσω της πανδημίας αποτέλεσε κομβικό γεγονός στη δυνατότητα επαναφοράς του στην υφιστάμενη έστω λειτουργία εν αντιθέσει με πολλούς συλλόγους ανά την Ελλάδα που δεν κατάφεραν,  κυρίως λόγω οικονομικών λόγων να επανέλθουν.

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος του Ιάσμου

Ερωτηθείς σχετικά με τον προγραμματισμό του Συλλόγου για το αμέσως επόμενο διάστημα αλλά και την προσεχή διετία, έως δηλαδή και τις επόμενες εκλογές ο κ. Μπούκας παρέθεσε μια σειρά δράσεων και στόχων που όπως εξήγησε θέτουν στο προσκήνιο τον άνθρωπο του Ιάσμου.

«Θέλουμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους του Ιάσμου, με διαφόρους τρόπους, αφιερώματα και καταγραφές, στο πλαίσιο των οποίων έχουμε ξεκινήσει ήδη την ψηφιοποιήση του μεγάλου μας θησαυρού, του φωτογραφικού αρχείου που έχουμε στα χέρια μας. Πέραν αυτού θα συνεχίσουμε και την σειρά ντοκιμαντέρ υψηλού επιπέδου με το πέμπτο να αφορά στην ντόπια μαγειρική, η οποία από ένα αφιερωματικό ημερολόγιο που είχαμε δημιουργήσει στο παρελθόν πλέον θα “μεταπηδήσει” στην μικρή οθόνη» ανέφερε.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα αφορά και στην ανάδειξη του καταλύματος του Συλλόγου στον Πολύαρνο των Θρακικών Μετεώρων, όπου απουσία ενδιαφέροντος για την ενοικίασή του, δίνει την ευκαιρία στο σύλλογο, με ιδία μέσα και κεφάλαια, εφόσον καταστεί εφικτό να αποκαταστήσουν τυχόν προβλήματα και να το λειτουργήσουν.

Η ψηφιοποίηση του υφιστάμενου μουσείου, ούτως ώστε να καταστεί επίσημος τόπος επισκεψιμότητας και από πλευράς του Υπουργείου Πολιτισμού, η συνέχεια και η εξέλιξη των υφιστάμενων τμημάτων του Συλλόγου βρίσκονται επίσης στην «ατζέντα» του νέου διοικητικού συμβουλίου, που επιθυμεί επίσης να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά μέλη του, με καινούργια θεματικά εργαστήρια αλλά και το ενδεχόμενο αυτά να φιλοτεχνήσουν το νέο συλλεκτικής αξίας ημερολόγιο του Συλλόγου.

Το στοίχημα της καταγραφής της ιστορίας του Ιάσμου

Για τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου μεγάλο στοίχημα επίσης αποτελεί και η καταγραφή και η έκδοση της ιστορίας του Ιάσμου, ένα εγχείρημα το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολα, τονίζοντας ότι σκοπός είναι να γίνουν έστω τα πρώτα βήματα ακόμα και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί. Πέραν του πολύτιμου υλικού που βρίσκεται ήδη στα χέρια των ανθρώπων του συλλόγου όπως τόνισε ο ίδιος υπάρχει πλούσιο υλικό και σε ιδιωτικές συλλογές, τα οποία επιθυμούν να αξιοποιήσουν με την βοήθεια, σε μεθοδολογικό τουλάχιστον επίπεδο, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τέλος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου θα συνεχίσει την παρουσία του σε πολιτιστικά δρώμενα εντός και εκτός της χώρας, οπουδήποτε προβάλλεται όπως τόνισε ο ίδιος, ο νομός αλλά και η χώρα μας, υπενθυμίζοντας ότι το 2023 αποτελεί έτος σταθμό για τον Σύλλογο καθώς συμπληρώνει τα 40 χρόνια λειτουργίας του.

Το σύνολο των δραστηριοτήτων και των δράσεων της επόμενης χρονιάς θα είναι αφιερωμένες στην επέτειο αυτή, ενώ ο ίδιος προανήγγειλε και μια σειρά αφιερωματικών δράσεων, δράσεων τιμής σε ιδρυτικά μέλη, ειδικό λογότυπο που θα κυκλοφορήσει και πολλά άλλα που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Το νέο δ.σ. του Συλλόγου

Η κατανομή των αξιωμάτων και οι αρμοδιότητες στο νεοεκλεγέν δ.σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου με ομόφωνη απόφαση έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

Πρόεδρος: Ηλίας Μπούκας

Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Ρουσινόπουλος – Υπεύθυνος

Καταφυγίου

Γεν. και Ειδ. Γραμματέας: Ελένη Ζαχαριά

Ταμίας: Θάλεια Καλαμάρη

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Χριστίνα Βιδούρα

Μέλος: Ασπασία Μαρκοπούλου – Υπεύθυνη Βεστιαρίου

Μέλος: Αναστάσιος Μυλωνάς – Υπεύθυνος Μουσείου

Αναπληρωματικό μέλος: Πουτσιλόβσκα Βιολέτα – Υπεύθυνη λειτουργίας τμημάτων

Αναπληρωματικό μέλος: Ντόβρου Σοφία – Υπεύθυνη λειτουργίας τμημάτων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.