«Τα δυο μετρα και δυο σταθμα του δημου Κομοτηνης σχετικα με τη χρηματοδοτηση των μειονοτικων σχολειων»

Δημόσια καταγγελία από την Κίνηση «Θέλουμε Μειονοτικό Σχολείο»

«Να μεριμνήσουν για την διασφάλιση της ισχύος του συγκεκριμένου νόμου της πολιτείας» καλεί με δημόσια καταγγελία της η Κίνηση Πολιτών «Θέλουμε Μειονοτικό Σχολείο τις αρμόδιες αρχές. Αφορμή της καταγγελίας στάθηκε μια ανάρτηση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς η… Πόλη» κ. Φελίνας Καζάκου. Παραθέτοντας αναλυτικά τα ποσά που διατίθενται στα αντίστοιχα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μειονοτικών και δημόσιων σχολείων η καταγγελία της Κίνησης καταλήγει καλώντας την πολιτεία «να διασφαλίσει τα δικαιώματα μας που απορρέουν από τους νόμους του κράτους». 

Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως ακολούθως: 

«Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 3 του νόμου 3194/2003 ΦΕΚ (267/Α`) , η επιχορήγηση των λειτουργικών δαπανών και των δαπανών συντήρησης των διδακτηρίων της μειονοτικής εκπαίδευσης από τους δήμους αντιμετωπίζονται ισότιμα με τα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Κομοτηνής σχετικά με τα ποσά που έχει δαπανήσει για τα μειονοτικά σχολεία, προκύπτει μεγάλη αδικία και παραβιάζεται ο παραπάνω νόμος του κράτους.
 
Ως κίνηση πολτών «Θέλουμε Μειονοτικό Σχολείο» καλούμε τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν για τη διασφάλιση της ισχύος του συγκεκριμένου νόμου της πολιτείας.
 
Αφορμή στάθηκε ένα σχόλιο στο facebook κατόπιν μιας ανάρτησης και καταγγελίας της κ. Φελίνας Καζάκου, επικεφαλής της παράταξης «Εμείς… η πόλη» για τον δήμο Κομοτηνής σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των σχολείων από τον δήμο Κομοτηνής, να ανακοινώσει τα ποσά που δαπανά ο δήμος για τα μειονοτικά σχολεία που ανήκουν στην αρμοδιότητα του δήμου Κομοτηνής.
 
Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την ευαισθησία του και για το γεγονός ότι έλαβε σοβαρά υπόψη του τις προσωπικές μου ενστάσεις αλλά και πολλών συνδημοτών μας σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των μειονοτικών σχολείων.
 
Τα ποσά λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, που έχουν δοθεί στα 15 μειονοτικά δημοτικά και 2 γυμνάσια-λύκεια του δήμου Κομοτηνής είναι 25.000 ευρώ.
 
Τα 10.000 ευρώ είναι για το Ιεροσπουδαστήριο (2.700) και Μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο (7.300) δηλαδή μέσο όρο 5.000 ανά σχολείο ενώ τα άλλα 15.000 ευρώ για τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, δηλαδή μέσο όρο 1.000 ευρώ ανά δημοτικό μειονοτικό σχολείο.
 
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του δήμου στη Β/βαθμια σχολική επιτροπή δόθηκαν 75.261.00 ευρώ στα 14 δημόσια γυμνάσια – λύκεια που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής δηλαδή 5,375.78 ευρώ ανά σχολείο.
 
Δηλαδή 375.78 ευρώ περισσότερα ανά σχολείο σε σύγκριση με τα μειονοτικά γυμνάσια και λύκεια.
 
Στα 20 δημόσια δημοτικά σχολεία που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής μοιράζονται 78.350,6 ευρώ δια 20 (σχολεία) δηλαδή κάθε δημόσιο δημοτικό σχολείο λαμβάνει 3.917 ευρώ περισσότερα κατά 2.917 ευρώ ανά σχολείο σε σύγκριση με τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνή.
 
Ως Κίνηση Πολιτών «Θέλουμε Μειονοτικό Σχολείο» απατούμε από την πολιτεία να διασφαλίσει τα δικαιώματα μας που απορρέουν από τους νόμους του κράτος». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.