Τα Δημοτικα Συμβουλια Νεων της χωρας ερχονται στην Κομοτηνη

Στις αρχές Οκτωβρίου, με οικοδεσπότες το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής

Στις αρχές Οκτωβρίου, την ίδια περίοδο με το Φεστιβάλ υποδοχής Φοιτητών του Δήμου Κομοτηνής, σχεδιάζεται η Συνάντηση των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων όλης της χώρας στην Κομοτηνή, που διοργανώνει ο Δήμος μέσω του exagono σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τα 6 άλλα Δημοτικά Συμβούλια που έχουν ήδη δημιουργηθεί στη χώρα, Παγγαίου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας Θέρμης και Βόλβης, καθώς και εκπρόσωποι από Δημοτικά Συμβούλια νέων της περιοχής που βρίσκονται υπό σύσταση, όπως αυτών της Ορεστιάδας και του Σουφλίου.

Η συνάντηση, που εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έτος νεολαίας 2022, θα γίνει με την στήριξη από την ΠΕΔ ΑΜΘ και την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, πιθανότατα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, με στόχο, σύμφωνα με την κ. Λουΐζα Σαλτσίδου που εκπροσωπούσε το exagono στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων την Τετάρτη 20 Ιουλίου, να συναντηθούν εκπρόσωποι των συμβουλίων νέων από όλη την Ελλάδα, να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές και να δικτυωθούν για μελλοντικές δράσεις.

Για την διοργάνωση της συνάντησης αυτής, θα συσταθεί μια οργανωτική επιτροπή από το Συμβούλιο, με στόχο να συνδιαμορφώσει το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.