Τα χαμογελα των υποψηφιων, η ανταμοιβη των μελων του Φροντιστηριου «2001 Οροσημο»

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών το ευτυχές τέλος ενός απαιτητικού «ταξιδιού» για τους Χρυσοβαλάντω Μαρία Μελέγκου και Πέτρο Νικολαΐδη

Ημέρα ιδιαίτερης χαράς ήταν η χθεσινή για τα μέλη του Φροντιστηρίου «2001 Ορόσημο» καθώς η δουλειά ενός ολόκληρου, ή και περισσότερων ετών, ανταμείφθηκε με τα χαμόγελα των μαθητών και μαθητριών που έλαβαν τις βαθμολογίες τους από τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Και αυτήν την χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Φροντιστηρίου πέτυχαν τους στόχους τους, αλλά κυρίως ολοκλήρωσαν μια πολύχρονη πορεία μέσα από την οποία όπως εξήγησαν και οι ιδιοκτήτριες του Φροντιστηρίου κ.κ.Μάρθα και Μαρία Λιπορδέζη, απέκτησαν σημαντικά εφόδια τόσο στο γνωστικό αλλά και σε πολλά επίπεδα, όπως η προσωπικότητα αλλά και η ψυχολογία τους.

Βασικός στόχος άλλωστε του Φροντιστηρίου από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του και πλέον υπό την δεύτερη γενιά φροντιστών της οικογένειας Λιπορδέζη είναι η δημιουργία, το «χτίσιμο» της απαραίτητης και συνολικής παιδείας, που θα κάνει τους μαθητές πρώτα ευτυχισμένους και μετά επιτυχημένους.

Άλλωστε όπως τόνισε η κ. Μαρία Λιπορδέζη εκτός των επιτυχόντων που ακολούθησαν την «συνταγή επιτυχίας» που ως φροντιστήριο προτείνουν και πέτυχαν περίοπτες βαθμολογίες και κατ’ επέκταση περίοπτες σχολές, υπάρχουν και τα παιδιά με χαμηλότερες βαθμολογίες στα οποία και εστίασε, υπενθυμίζοντας ένα ρητό του πατέρα της, του αείμνηστου καθηγητή Αθανασίου Λιπορδέζη ο οποίος έλεγε πως «τα παιδιά με χαμηλότερες βαθμολογίες είναι πιο ευτυχισμένα γιατί κάνουν πιο έξυπνες επιλογές» για να εξηγήσει πως «εν τέλει δεν μπαίνουν στο τρυπάκι λόγω της υψηλής βαθμολογίας τους να επιλέξουν υψηλόβαθμες σχολές ή σχολές που να ανταποκρίνονται στα θέλω της οικογένειάς τους, με αποτέλεσμα να έχουν λαμπρές πορείες στη μετέπειτα ζωή τους».

Η αλλαγή της νοοτροπίας των μαθητών είναι κάτι που παρατηρεί και η κ.Μάρθα Λιπορδέζη η οποία εξήγησε πως «όσο περνούν τα χρόνια, καταρρίπτονται στερεότυπα που αφορούν σε ιατρική, πολυτεχνείο κτλ. και οι υποψήφιοι κάνουν πι συνειδητές επιλογές». «Βλέπουν τους οδηγούς των τμημάτων, γεγονός πολύ σημαντικό δεδομένου ότι και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μαθητές με βαθμολογίες ακόμα και των 19.000 μορίων που έμπαιναν σε μια σχολή και έφευγαν από το πρώτο έτος γιατί δεν τους άρεσε» συμπλήρωσε για να υπογραμμίσει πως «πλέον δεν διαλέγουν με βάση τα μόρια που επιτυγχάνουν».

Στην σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού στάθηκε και η κ.Μαρία Λιπορδέζη, ως τρόπο διεύρυνση των οριζόντων των παιδιών που παρά τις πολύ υψηλές βαθμολογίες επιλέγουν πλέον και τμήματα με χαμηλότερη βάση γεγονός που αποδεικνύει πως ενημερώνονται αξιοποιώντας και την τεχνολογία και επιλέγουν με βάση τα θέλω τους.

Αμφότερες ευχήθηκαν καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών, αλλά και καλή δύναμη σε όσους ακολουθήσουν.

Χρύσοβαλάντω Μαρία Μελέγκου: Πρόσω ολοταχώς για την Ψυχολογία μέσα από ένα ταξίδι που άξιζε τον κόπο

«Πλώρη» για την ψυχολογία που αποτελεί την πρώτη και ίσως και μοναδική επιλογή βάζει η Χρυσοβαλάντω Μαρία Μελέγκου η οποία πέτυχε τους στόχους της και κατάφερε να συγκεντρώσει 18.140 μόρια στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

Η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα, δεδομένης της «επίπονης» χρονιάς που απαιτούσε όπως εξήγησε πολλές θυσίες και κούραση, που αμφότερα όμως άξιζαν τον κόπο.

Η ίδια έγραψε τον μεγαλύτερο βαθμό της στο μάθημα των Λατινικών όπου βαθμολογήθηκε με 19,2 ενώ μεγαλύτερη δυσκολία συνάντησε στο μάθημα των αρχαίων και στο οποίο όμως πέτυχε μια εξαιρετική βαθμολογία του 17,7.

Η ίδια αναφέρθηκε στις δυσκολίες της όλης εμπειρίας των Πανελλαδικών επιμένοντας και στις δυσκολίες στην ψυχολογία των υποψηφίων, για να ευχαριστήσει το καθηγητικό δυναμικό του φροντιστηρίου που όπως είπε δεν έλειψαν λεπτό από το πλευρό της.

Ως άλλο μήνυμα προς όσους ακολουθήσουν στο «ταξίδι» των πανελλαδικών η ίδια τους κάλεσε «να αφοσιωθούν πλήρως στον στόχο τους και να μην τα παρατήσουν ποτέ. Παρά το γεγονός ότι φαίνεται δύσκολη ως διαδικασία το “ταξίδι” αυτό αξίζει τον κόπο και το τέλος θα έρθει με χαμόγελα» τόνισε.

Πέτρος Νικολαΐδης: Με στόχο το Οικονομικό της ΣΣΑΣ και παράλληλα το …ποδόσφαιρο

Με «καθαρό» 20αρι στο μάθημα του ΑΟΘ και αντίστοιχα υψηλές βαθμολογίες στα υπόλοιπα μαθήματα ο Πέτρος Νικολαΐδης κατάφερε να συγκεντρώσει 18.700 μόρια στο 4ο Επιστημονικό πεδίο.

Ο ίδιος, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, δήλωσε δικαιωμένος για την προσπάθεια που κατέβαλε, γιατί όπως τόνισε ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες και όμως κατάφερε να πετύχει μια υψηλή βαθμολογία η οποία του ανοίγει τις πόρτες για μια σειρά υψηλόβαθμων σχολών.

Συγκινημένος για το αποτέλεσμα που απαίτησε θυσίες, όπως η διακοπή της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο – όντας μέλος και της οικογένειας του Πανθρακικού- τόνισε πως έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τον εαυτό του και δικαιώθηκε, για να υπογραμμίσει και την θετική «πίεση» που δέχτηκε από τους καθηγητές του ώστε να επιμείνει στην προσπάθειά του.

Ο πρώτος του στόχος σε επίπεδο σχολής είναι το ΣΣΑΣ Οικονομικό, για να ακολουθήσουν ως εναλλακτικές επιλογές αυτές της εφαρμοσμένης πληροφορικής και των αξιωματικών αστυνομίας. Όποια και αν είναι ωστόσο η τελική του επιλογή όπως εξήγησε παράλληλα θα συνεχίζει και το ποδόσφαιρο καθώς είναι υπέρμαχος της άποψης πως «ο αθλητισμός δεν βγαίνει από τη ζωή μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.