Τα αποτελεσματα του εργου ESPY για τη σχολικη διαρροη και την ανεργια των νεων στην ΠΑΜΘ

Παρουσιάζονται αύριο στο ΕΒΕΡ

Το Έργο ‘Experimentation on Social Policy for Youth (Πειραματική Κοινωνική Πολιτική για τους Νέους) με ακρωνύμιο ESPY’, στο εταιρικό σχήμα του οποίου συμμετέχει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ολοκληρώνει επιτυχώς τις δράσεις του, μέσω εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:30, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 2Β.
 
Η πρόσκληση της Περιφέρειας στην επίμαχη συνάντηση σχετίζεται με την ενδυνάμωση της δικτύωσης του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή μελλοντικών κοινωφελών προγραμμάτων, την παρουσίαση των συνολικών ερευνητικών ευρημάτων, στα οποία βασίζεται η μελέτη του τοπικού ‘Οδηγού Πηγών και Συστάσεων’ και αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σχετικά με την σχολική διαρροή και την ανεργία των νέων, τις προτάσεις/συστάσεις που διατυπώθηκαν από τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής και τους εμπλεκόμενους φορείς. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση, με σκοπό την ανάδειξη καλών πρακτικών που έχουν πραγματοποιηθεί διεθνώς, κατά τη προσπάθεια άμβλυνσης της σχολικής εγκατάλειψης και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας. 

Η ατζέντα της συνάντησης 

Αναλυτικά η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει:

10:30-11:00 Ώρα προσέλευσης
11:00-11:15 Έναρξη συνάντησης, χαιρετισμός από Χειράκη Γεωργία ,Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ανεργίας, Απασχόλησης, Φτώχειας, Ισότητας Φύλων, ΑμΕΑ.
11:15-11:40 ‘Στρατηγικές μετάβασης των νέων στην αγορά εργασίας, καλές πρακτικές από την Ε.Ε.’, Μαρία Πετμεζίδου, Καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών, Δ.Π.Θ.
11:40- 12:00 ΄Ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη αναφορικά με την σχολική εγκατάλειψη και απασχολησιμότητα των νέων’, Τεμεκενίδης Πασχάλης,Υπεύθυνος Έργου ESPY.
12:00-12:20 Coffee Break
12:20-13:30 Ανοιχτή συζήτηση με θέμα ‘Τα αποτελέσματα του Έργου ESPY στην περιφέρεια ΑΜΘ, προοπτικές υιοθέτησης καλών πρακτικών σε περιφερειακό επίπεδο, συντονιστής συζήτησης Περικλής Πολυζωίδης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημων, ΔΠΘ.




 
Γενικός συντονιστής εκδήλωσης: Περικλής Πολυζωίδης
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ηλ. διεύθυνση [email protected]) ή/και με τον εξωτερικό συνεργάτη PALMOS ANALYSIS (ηλ. Διεύθυνση [email protected])

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.