Τα αποτελεσματα των Πανελληνιων στο Φροντιστηριο «Τουλα Σαρρη»

Μιλούν για τους στόχους τους ο Δημήτρης Πεχλιβανόπουλος, ο Μάριος Οκουμούσης και η Γεωργία Σμάλη

Χαμόγελα και φωνές ευτυχίας γέμισαν οι διάδρομοι του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Τούλα Σαρρή», με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Και τα δύο συνοδεύονταν από συναισθήματα ανακούφισης και από πλευράς των εκπαιδευτικών του φροντιστηρίου για την επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών και των μαθητριών τους που κατάφεραν και πέτυχαν μεγάλες βαθμολογίες, σε πολλές των περιπτώσεων και άριστες, ειδικά στα μαθήματα βαρύτητας του προσανατολισμού τους.
 

Δημήτρης Πεχλιβανόπουλος: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και στη Ροδόπη

 

Ο Δημήτρης Πεχλιβανόπουλος  συγκέντρωσε  17.540 μόρια και ήταν υποψήφιος στον προσανατολισμό ανθρωπιστικών σπουδών. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως βατά τα θέματα των φετινών εξετάσεων, από τις οποίες ο ίδιος ωστόσο βγήκε, όπως επεσήμανε, νικητής.  «Ενδεχομένως αν ξεκινούσα το φροντιστήριο από την Β’ Λυκείου να τα είχα πάει ακόμα καλύτερα, ωστόσο, πιστεύω πως είμαι πειθαρχημένος και λογικός, και αυτά τα  στοιχεία με βοήθησαν πολύ» δήλωσε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει πως ο «φόβος» των πανελληνίων, για τον οποίο τον προετοίμαζαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο ίδιος αντιμετώπισε την όλη διαδικασία ως μια σειρά «απλών διαγωνισμάτων με την διαφορά ότι διαγωνίζεσαι με το σύνολο των μαθητών της Γ’ Λυκείου σε όλη την Ελλάδα».
 
Πρώτη του επιλογή αποτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ακολουθούν αυτές της Νομικής και της Ψυχολογίας.  Στην περίπτωση που ευοδωθεί το πρώτο σενάριο, αναγκαστικά θα αποχωρήσει από την ιδιαίτερη πατρίδα του μιας και οι σχολές βρίσκονται, κυρίως εκτός Ροδόπης, ωστόσο, όπως τόνισε θα προσπαθήσει να επιλέξει μια σχολή κοντά στην Ροδόπη, τόσο για οικονομικούς όσο και για συναισθηματικούς λόγους.

Μάριος Οκουμούσης: «Επίτευξη του αρχικού στόχου»

Για οικονομικούς κυρίως λόγους και ο Μάριος Οκουμούσης δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Κομοτηνή, στην οποία θέλει να παραμείνει και για τα φοιτητικά του χρόνια. Ο Μάριος συγκέντρωσε 16.780 μόρια, βαθμολογία που του εξασφαλίζει την είσοδό τους σε οικονομικές σχολές, που ήταν εξ αρχής ο στόχος του.
 
Ο Μάριος τόνισε πως το σημαντικότερο «συστατικό» της επιτυχίας του ήταν το συστηματικό διάβασμα αλλά και η υπομονή. Από την αρχή της χρονιάς διάβαζα σταθερά κάθε μέρα, όσο θεωρούσα εγώ ότι χρειαζόταν και ακολούθησα αυτόν τον ρυθμό μέχρι τέλους» τόνισε για να επισημάνει ωστόσο στη συνέχεια πως από τις γνώσεις που έλαβε «άλλες θα χρησιμοποιηθούν με βάση το επάγγελμα που θα επιλέξει ο καθένας και άλλες θα ξεχαστούν, ωστόσο με το διάβασμα και τις υποχρεώσεις που είχαμε θεωρώ ότι πήραμε μία πολύ καλή ιδέα των υποχρεώσεων που θα έχουμε στο μέλλον».
 

Γεωργία Σμάλη: Σημαντική η υποστήριξη γονέων και καθηγητών

Η Γεωργία Σμάλη, υποψήφια  του προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών πέτυχε υψηλές βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα και  βάζει πλέον «πλώρη» για τα Τμήματα Ψυχολογίας της χώρας ή ακολούθως για τα Τμήματα Πολιτικών Επιστημών. 
 
Σύμφωνα με την ίδια το «μυστικό» της επιτυχίας «κρύβεται» στο συστηματικό διάβασμα και την προσήλωση στον στόχο από πλευράς του μαθητή, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η υποστήριξη που έλαβε κατά τη διάρκεια της χρονιάς τόσο από την οικογένειά της όσο και από τους καθηγητές της, ώστε  να καταφέρει να προσεγγίσει τον στόχο της.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.