Τα αποτελεσματα της πρακτικης τους ασκησης σε εταιρειες Βερολινου

Παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ERASMUS+ στο πλαίσιο του οποίου επισκέφθηκαν  και απασχολήθηκαν σε επιχειρήσεις του Βερολίνου κατά το διάστημα 16 έως 28 Μαρτίου, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση 18 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ τεχνολογικών ειδικοτήτων της  Β΄ και  Γ΄ τάξης.
 
Οι προαναφερθέντες 18 μαθητές βρέθηκαν για λίγες μέρες στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, για πρώτη φορά, όπως επισήμανε η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Μαρία Σταθοπούλου, κατά τις οποίες έκαναν την πρακτική τους άσκηση σε σχετικές με το αντικείμενό τους επιχειρήσεις.
 
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν ευρωπαϊκά πιστοποιητικά ECVET – πιστοποιητικά αξιολόγησης και πιστοποίησης γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, που απόκτησαν οι ωφελούμενοι μαθητές κατά την πρακτική άσκηση στο Βερολίνο, τα οποία και προσδίδουν στον ατομικό φάκελο του κάθε συμμετέχοντα τα προσόντα και τις γνώσεις που έχει λάβει.
 
«Είναι ένα ζητούμενο αυτού του προγράμματος για να προσδώσει στον ατομικό φάκελο του κάθε μαθητή επιπλέον προσόντα, δηλαδή γνώσεις που έχουν αποκτηθεί σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον. Για πρώτη φορά 18 μαθητές μας πήραν το φάκελο με πιστοποιημένες όλες αυτές τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έλαβαν στο Βερολίνο», τόνισε η κ. Σταθοπούλου, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε εκτενής ενημέρωση για τους σκοπούς του προγράμματος και τα οφέλη του στους μαθητές.
 
Όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής κ.Σταμάτης Κιουτσούκης «το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με 36.500 ευρώ», τονίζοντας ότι αυτό «δεν αφορούσε μόνο στην επαγγελματική πιστοποίηση» αλλά  «είχε και ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά» καθώς όπως ειπώθηκε και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές στο πλαίσιο της διαμονής του στη Γερμανία επισκέφθηκαν το Μουσείο Περγάμου, την Πύλη του Βρανδεμβούργου, τα εκκλησιαστικά μνημεία της Δρέσδης κ.α.

Οι 18 συμμετέχοντες  εργάστηκαν ως  ασκούμενοι στις κάτωθι εταιρείες –Firmen , αφού πρώτα παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη με τον αρμόδιο της αντίστοιχης επιχείρησης και υπέγραψαν το συμβόλαιο πρακτικής άσκησης:

  • —  EBK HEIZUNG Sanitar Gmbh Berlin
  • —  MPC ELECTROTECHNIK
  • —  MTB AUTOREPARATUR WERKSTATT
  • —  BAUMARKT GMBH BERLIN
  • —  HEIKO HEGEWISCH- Heizung- Sanitar-Solar-Klima Berlin
  • —  OSTERMANN ELEKTROANLAGEN Gmbh

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.