Τα αιτηματα προς το Κεντρο Προληψης Ορφεας αυξανονται αλλα η υποστελεχωση παραμενει

Άλυτο ακόμα το ζήτημα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπουν τα Κέντρα Πρόληψης όλης της χώρας

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΦΕΑΣ κ. Μουσταφά Ογλού Σιμπέλ και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Εσαγιάν Γκάρο επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη Ιωάννη.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ζεστό κλίμα και επικεντρώθηκε στις παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΦΕΑΣ και στην υποστελέχωσή του.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις δράσεις του ΟΡΦΕΑ και δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα αιτήματα προς τον φορέα, τόσο από τη σχολική κοινότητα όσο και από γονείς, αυξάνονται διαρκώς και πραγματοποιούνται καινούργιες και πρωτότυπες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις, όμως, είναι δύσκολο να υλοποιηθούν λόγω του μειωμένου προσωπικού στον φορέα. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μουσταφά Ογλού και ο κ. Εσαγιάν ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι έχουν αποχωρήσει 2 επιστημονικά στελέχη από τον ΟΡΦΕΑ και δεν έχει προσληφθεί κανένα, αν και ζητούνται νέες προσλήψεις εδώ και χρόνια από τον ΟΚΑΝΑ.

Ταυτόχρονα, λήγει μετά από 2,5 χρόνια και η σύμβαση των εργαζομένων με ΕΣΠΑ στελεχών, τα οποία κάλυψαν μερικώς κάποια κενά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΦΕΑΣ.

Παράλληλα, παραμένει το χρόνιο πρόβλημα της μη λύσης του θεσμικού πλαισίου των Κέντρων Πρόληψης όλης της Ελλάδας.

Η κ. Μουσταφά Ογλού ανέφερε ότι όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν και στην πρόσφατη συνάντηση των μελών του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρου Πρόληψης (ΔΙΚΕΠΡΕ), στην οποία ήταν παρούσα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε, ότι και με τη νέα διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, θα είναι αρωγός και υποστηρικτής των αιτημάτων του ΟΡΦΕΑ στην προσπάθεια της αντιμετώπισης των εξαρτητικών συμπεριφορών στην περιοχή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.