Συζητησαν για το μελλον της εκπαιδευσης στην Ελλαδα

Με ομιλητές τον Περικλή Παυλίδη και τον Ακρίτα Καλούση

Μια σημαντική εκδήλωση με θέμα την εκπαίδευση και τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου από τα σχήματα της ATTACK των ΑΕΙ στην Κομοτηνή σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Με τη συμμετοχή εξεχόντων ομιλητών, όπως ο κ. Περικλής Παυλίδης, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο κ. Ακρίτας Καλούσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ, οι οποίοι ανέδειξαν και ακολούθως συζήτησαν με τους παριστάμενους σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η συζήτηση εστίασε στη σύνδεση μεταξύ της διεθνούς εμπειρίας και των προσπαθειών για την αξιολόγηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόταση ιδιωτικοποίησης πτυχών της εκπαίδευσης και οι επιπτώσεις που θα έχει στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μακρυγιάννης Στέφανος ανέφερε πως είναι σημαντικό να ανοίγονται τέτοιες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο υπουργείο παιδείας επηρεάζουν τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και την κοινωνία συνολικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.