Συστηνονται Ειδικες Μοναδες Δασικων Επιχειρησεων με την προσληψη 500 «δασοκομαντος»

Η πρόσληψη των πυροσβεστών θα γίνει με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και η θητεία τους θα είναι στα επτά έτη με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων

Την πρόσληψη 500 νέων πυροσβεστών προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Συγκεκριμένα, θα συσταθούν οι Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.ΔΕ) ως ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες θα διαρθρωθούν σε έξι συνολικά υπηρεσίες σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Αυτές θα στελεχών από 500 νέους πυροσβέστες και ειδικότερα 440 θέσεις πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού και 60 ειδικότητας πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού.

Η πρόσληψη των πυροσβεστών θα γίνει με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και η θητεία τους θα είναι στα επτά έτη με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και σύμφωνα με τα οριζόμενα προσόντα (ηλικία, προϋπηρεσία, κλπ). Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα μονιμοποίηση των πυροσβεστών μετά την ολοκλήρωση της επταετούς θητείας τους, καταλαμβάνοντας μόνιμες θέσεις της κατηγορίας και ειδικότητας για την οποία προσλήφθηκαν.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.