Συσκεπτονται επι των επομενων βηματων τους οι αγροτες και κτηνοτροφοι της ΠΑΜ-Θ

Σήμερα η σύσκεψη του αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής – Για πολιτικό «παχυδερμισμό, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας Νίκος Δημόπουλος

Τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων σε κατά τόπους συλλόγους, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι κτηνοτρόφοι και αγρότες της Περιφέρειας ΑΜΘ, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, με στόχο την εξαγωγή αποφάσεων ως προς το μέλλον των πιθανών κινητοποιήσεών τους, με αφορμή τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

Χθες Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η σχετική συνάντηση των αγροτών της Ορεστιάδας, ενώ σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να συνεδριάσουν τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Ροδόπης.

Των κατά τόπους γενικών συνελεύσεων όπως εξήγησε ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Καβάλας κ.Νίκος Δημόπουλος μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» αναμένεται να ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα νέο συλλογικό «ραντεβού» ώστε να αξιολογηθούν οι προθέσεις των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, για τους τρόπους που θα επιλεχθούν ώστε απέναντι στην αδιαφορία της κυβέρνησης,  να προωθήσουν λύσεις στα προβλήματά τους.

«Η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με το να αλλάξει κάτι. Κάνει μόνο ανακοινώσεις και “φιέστες”, μοιράζουν εκατομμύρια στα λόγια, αλλά ο κόσμος δεν τα παίρνει ποτέ ή παίρνει πολύ λιγότερα από μια πραγματική αποζημίωση και η ζωή συνεχίζεται» ανέφερε ο ίδιος αντιπαραθέτοντας την συνεχιζόμενη εγκατάλειψη του επαγγέλματος, τονίζοντας πως «ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα τελειώνει».

Εκτός πραγματικότητας και λογικής η πλειοψηφία των μέτρων της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα

Εξαιρουμένου του νομοσχεδίου που αφορά στους εργάτες γης που κινείται όπως τόνισε προς την σωστή κατεύθυνση, όλες οι υπόλοιπες αποφάσεις της κυβέρνησης κινούνται εκτός πραγματικότητα και λογικής, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Η νέα ΚΑΠ και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί, το υψηλό κόστος παραγωγής, αλλά και οι αποζημιώσεις αποτελούν βασικά προβλήματα για τον κλάδο, ο οποίος κατά τόπους αντιμετωπίζει και τα ξεχωριστά προβλήματά του. Ανάμεσα σε αυτά και οι παράνομες ελληνοποιήσεις που συνεχίζονται απουσία ελέγχων, δεδομένο που παραδέχεται και το ίδιο το υπουργείο.

«Υπάρχει ένας τεράστιος παχυδερμισμός, διαχρονικά και διακομματικά» ανέφερε ο κ.Δημόπουλος αντιπαραθέτοντας όμως και τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως οι κινητοποιήσεις των αγροτών που πραγματοποιούνται σήμερα σε άλλες χώρες όπως η μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην Γερμανία, θέλοντας να καταδείξει και τις ευθύνες του κλάδου,  ως προς την απουσία κουλτούρας διεκδικήσεων, τουλάχιστον σε επίπεδο συλλογικό.

Ερωτηθείς ως προς τις πιθανές μορφές των κινητοποιήσεων ο ίδιος εξήγησε πως αυτές θα κριθούν από την συμμετοχή.  Παράλληλα ωστόσο με τις όποιες αποφάσεις θα επιδιώξουν νέες συναντήσεις τόσο με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ όσο και τους βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ώστε όπως τόνισε «να αναλάβει ο καθένας ξεκάθαρα την ευθύνη του, διότι αλλάζουν οι κυβερνήσεις, αλλάζουν οι αυτοδιοικητικοί και τελικά το αποτέλεσμα σε όλη την διαδικασία παραμένει το ίδιο για εμάς». «Θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, να υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα και έλεγχοι ώστε αυτός ο οποίος λειτουργεί παραβατικά να τιμωρείται ώστε να σταματά αυτή η παραβατική πρακτική» πρόσθεσε.

Για τον τομέα Αγροτών στα Επιμελητήρια

Κληθείς να καταθέσει την άποψή του για την δημιουργία Τομέων Αγροτών στα Επιμελητήρια της χώρας ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, υπενθύμισε το πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου για την δημιουργία αγροτικών επιμελητηρίων, που και θα αναλαμβάνουν την εκπαίδευση και ενημέρωση των αγροτών αλλά και τα στελέχη τους θα λογοδοτούν στους ίδιους τους αγρότες.  «Όταν αυτός που είναι  πρόεδρος στο Επιμελητήριο δεν λογοδοτεί στον κόσμο από κάτω, είναι λογικό να μην  ασχολείται πολλές φορές και με το πρόβλημά σου» ανέφερε εκφράζοντας την άποψη ότι ελάχιστα θα ασχοληθούν οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων με τα αγροτικά ζητήματα. Πέραν αυτού όπως έσπευσε να υπογραμμίσει «α Επιμελητήρια είναι κομματικοί οργανισμοί διότι οι εκλογές τους γίνονται με παρατάξεις, άρα στην ουσία οι εξελίξεις αυτές είναι μία προσπάθεια της κυβέρνησης να μας βάλει σε ένα κομματικό  παιχνίδι». «Εμείς δεν έχουμε κόμματα, το  κόμμα το δικό μας είναι η κτηνοτροφία και το κόμμα των αγροτών είναι η αγροτιά» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.