Συντονισμος δρασεων ενοψει της απεργιας της Πεμπτης

Σύσκεψη με τη συμμετοχή σωματείων και συλλόγων συγκάλεσε η ΕΝΙΔΥΚ

Σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων συνδέσμων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, με στόχο την καλύτερη οργάνωση της, πραγματοποίησε η ΕΝΙΔΥΚ.

Στόχος της ήταν να οργανωθεί ο αγώνας, με τις δράσεις όλων, ώστε η αντίδραση να είναι μαζική απέναντι στο νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, όπως το χαρακτηρίζουν, και να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Παράλληλα με τα εργασιακά, στόχος τους είναι να διαδηλώσουν για 100% αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και για μέτρα και έργα προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος.

Όπως τονίστηκε κατά την σύσκεψη, το νέο νομοσχέδιο νομιμοποιεί τις 13 ώρες δουλειά την ήμερα – 78 ώρες την εβδομάδα, τις συμβάσεις μηδενικών όρων, τις συμβάσεις «κατά παραγγελία», την 6ήμερη εργασία, κάτι που, όπως τονίζουν, απογειώνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και νομοθετεί όρους σύγχρονης σκλαβιάς.

Η εργοδοτική ασυδοσία που βιώνουν καθημερινά, σημείωσαν, συνεχώς δυναμώνει από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους και της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων.

Τέλος, για να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις, το νομοσχέδιο ποινικοποιεί παραπέρα την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με επιβολή  προστίμων και ποινή φυλάκισης σε όσους εργαζόμενους περιφρουρούν το δικαίωμά τους στην απεργία, αντιμετωπίζοντάς τους ως εγκληματίες και προσάπτοντάς τους άσκηση «ψυχολογικής πίεσης» σε περίπτωση που εμποδίσουν τους απεργοσπάστες να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς.

Για αυτό και οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να συντονίσουν τις δράσεις τους ώστε η απεργιακή κινητοποίηση, που θα λάβει χώρα σήμερα στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, και να στείλει ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.