Συντομοτερο αλλα και συλλογικοτερο το 7ο Περπατημα του Συλλογου «Δυναμη Ψυχης»

Στις 25 Οκτωβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού

Ροδούλα Κοκκινάκη, Πρόεδρος Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής»

«Περπατάμε για την γυναίκα που νοσεί, για την γυναίκα που νόσησε και για την γυναίκα που δυστυχώς δεν τα κατάφερε»

Κανονικά αλλά και «συμμορφούμενο» με τις υφιστάμενες υγειονομικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί φέτος το καθιερωμένο περπάτημα που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του μαστού.

Μετά από ένα χρόνο «απουσίας», ως προς την συλλογικότητα της διοργάνωσης, οι υφιστάμενες συνθήκες λόγω κορωνοϊού κατέστησαν εφικτή την διοργάνωση του κοινού συλλογικού περπατήματος που όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα, με μικρότερη συμβολική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής και τελικό προορισμό το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης που θα «ντυθεί» στο χρώμα του ροζ, φορώντας ατομικές μάσκες προστασίας και τηρώντας τις αποστάσεις.

Συλλογικό το μήνυμα της πρόληψης

Όπως εξήγησε η κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, πρόεδρος του Συλλόγου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ενώ αρχικά είχε προταθεί και φέτος η πρωτοβουλία να γίνει σε ατομικό επίπεδο, κατόπιν σχετικής έγκρισης και από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης αλλά και της προτροπής από πλευράς των πολιτών που θέλουν να συμμετέχουν, ελήφθη η απόφαση της κανονικής υλοποίησής του.

Η ίδια μάλιστα απέστειλε πρόσκληση συμμετοχής προς «όσους θέλουν να περπατήσουν μαζί μας για τη γυναίκα που νοσεί, για την γυναίκα που νόσησε ακόμα και για την γυναίκα που δυστυχώς δεν τα κατάφερε, ώστε το μήνυμα της πρόληψης να είναι συλλογικό».

«Φορώντας τα μπλουζάκια του συλλόγου και τις μάσκες μας και τηρώντας τις αποστάσεις δίνουμε ραντεβού στις 25 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής για μια συμβολική διαδρομή, από την πλατεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την οδό Ερμού για να καταλήξουμε στη Νομαρχία» ανέφερε η ίδια τονίζοντας πως «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της σημασίας της πρόληψης το οποίο εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά».

Δράση κλινικής εξέτασης μαστού σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κομοτηνής

Η δράση αυτή όμως δεν είναι και η μοναδική που προστίθενται στις ήδη προγραμματισμένες του Συλλόγου για τον μήνα Οκτώβριο καθώς όπως έκανε γνωστό η κ.Κοκκινάκη, στις 30 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί δράση κλινικής εξέτασης μαστού με στόχο την κινητοποίηση γυναικών, ωφελούμενων του προγράμματός του, για προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 μ.μ στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, παρουσία του στρατιωτικού ιατρού, χειρούργου με εξειδίκευση στην χειρουργική ογκολογία του μαστού κ.  Βλάσιο Δ.Τσαντήλα, ενώ όπως τόνισε η ίδια «τρέχει» και η προσφορά περαιτέρω εξετάσεων σε κυρίες που το επιθυμούν από τον κ. Χριστόδουλο Μακρίδη.

Συνέχεια για τις δράσεις ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και άθλησης

Ειδικά για τα μέλη του Συλλόγου, γυναίκες που έχουν νοσήσει όπως έκανε γνωστό η κ. Κοκκινάκη, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα διαδικτυακό webinar με εξειδικευμένους γιατρούς ώστε να παράσχουν συμβουλές για την απαραίτητο έλεγχο τους, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο με θέμα την διατροφή για ασθενείς με καρκίνο.

Ήδη όμως στο πλαίσιο λειτουργίας του Συλλόγου λειτουργεί ομάδα γυμναστικής, όπου συμμετέχουν μόνο εμβολισμένες γυναίκες ή κάτοχοι πιστοποιητικού νόσησης. Σύμφωνα με την κ. Κοκκινάκη ήδη το πρώτο τμήμα έχει «κλείσει» και πραγματοποιεί τις συναντήσεις του τρεις φορές την εβδομάδα. Αντίστοιχα με θερμή συμμετοχή πραγματοποιείται και το τμήμα ζωγραφικής, ενώ η ίδια έκανε γνωστή και την πρόταση που έχει δεχτεί ο Σύλλογος για την δημιουργία τμήματος Χοροθεραπείας από την Σχολή Χορού «Χοροτάξιο» και την κ. Γιούλη Ιωαννίδου.

«Η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο, το λέμε και το τονίζουμε» ανέφερε η κ. Κοκκινάκη καλώντας όσες κυρίες το επιθυμούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους για την σύσταση των τμημάτων, επαναλαμβάνοντας και την πρόσκληση συμμετοχής στη δράση της 25ης Οκτωβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.