Συντηρηση υποδομων, αναβαθμιση εξοπλισμου, πανδημια, ελλειψεις καθηγητων «ταλαιπωρουν» το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης

Με τον βουλευτή Δ. Χαρίτου συναντήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου

Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκαν το απόγευμα της  Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής και συζήτησαν μαζί του θέματα κτιριακών υποδομών, προβλήματα που ανέκυψαν με την πανδημία, καθώς και την ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του συλλόγου ότι το σχολείο προσδοκά να βελτιώσει τις κτιριακές υποδομές και να προχωρήσει στην ψηφιακή αναβάθμισή του μέσω προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη από τον Δήμο Κομοτηνής. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στην ανάγκη ανάπλασης της εισόδου και κυρίως του χώρου εστίασης, ψυχαγωγίας και απασχόλησης των μαθητών, με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Έργο για την υλοποίηση του οποίου ο Σύλλογος αναζητά πόρους και ζητά την συνδρομή της Πολιτείας και των τοπικών αρχών. 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν τον βουλευτή για το γεγονός ότι μολονότι πολύ πρόσφατα στο σχολείο έγινε η τοποθέτηση αναπληρωτών καθηγητών ειδικοτήτων, ακόμη καθυστερεί η τοποθέτηση καθηγητή παραδοσιακού οργάνου, όπως της γκάιντας, ενώ διαθέτει την υποδομή για την διδασκαλία του. Αναφορά έγινε επίσης στο γεγονός ότι μολονότι τηρούνται οι οδηγίες για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού ένα μεγάλο μέρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών έχει ήδη νοσήσει, αφού οι αίθουσες είναι χώροι υπερμετάδοσης του ιού, που δυστυχώς μεταφέρεται και στις οικογένειες.

Ο βουλευτής κ. Χαρίτου αφού ευχαρίστησε το σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής για τη συνάντηση, επισήμανε ότι το Μουσικό Σχολείο αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο πολιτιστικής δημιουργίας που διαχέεται μέσα στην πόλη μας και γι’ αυτό πρέπει να έχει τη στήριξη της Πολιτείας. Ενώ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους γονέων ότι από την πλευρά του θα στηρίξει τα αιτήματα του Συλλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.