Συντηρηση σε 21 χιλιομετρα του οδικου δικτυου της Ροδοπης

Στη Δυτική Έξοδο Κομοτηνής, στο δρόμο προς τη Νυμφαία, αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους όλης της Ροδόπης

Συνολικά 21 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου της Ροδόπης, στα οποία υπάρχουν έντονες φθορές στο οδόστρωμα, θα αντικατασταθούν μέσω του έργου που προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ανάμεσα σε αυτές, είναι ο δρόμος από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής μέχρι τη διασταύρωση της Νυμφαίας, η Δυτική έξοδος της Κομοτηνής, η έξοδος του δρόμου από το Κόσμιο προς Ξυλαγανή, καθώς και τμήματα από Μαρώνεια προς Άγιο Χαράλαμπο, αλλά και παρεμβάσεις στον ορεινό όγκο και το επαρχιακό δίκτυο.

Οι εργασίες που προβλέπονται θα πραγματοποιηθούν σε υφιστάμενα ασφαλτοστρωμένα τμήματα που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Το συνολικό εκτιμώμενο μήκος επέμβασης είναι 21,7 χλμ ενώ η επιφάνεια 165.300 τ.μ. Οι εργασίες κατά περίπτωση περιλαμβάνουν προσωρινή σήμανση για την εκτροπή της κυκλοφορίας σε μια λωρίδα – απόξεση ασφαλτικών στρώσεων και μεταφορά σε αδειοδοτημένο χώρο ανακύκλωσης – διάστρωση ισοπεδωτικής στρώσης ασφάλτου – πλέγμα ενίσχυσης στρώσης κυκλοφορίας στις περιοχές κόμβων ή επιβράδυνσης ή καθίζησης επιχώματος – ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας – διαγράμμιση και σήμανση.

Ποια τμήματα θα συντηρηθούν

Τα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου Ν. Ροδόπης που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις είναι:

1. ΕΡΓΑΝΗ – Ν. ΠΕΤΡΑ – ΠΕΛΑΓΙΑ: Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση ασφαλτικών σε 5 θέσεις σε συνολικό μήκος 2.500 μ και επιφάνειας 14.600 τ.μ.. Επίσης θα υλοποιηθούν καθαρισμοί τεχνικού και τάφρων και αντικατάσταση ενημερωτικών και ρυθμιστικών πινακίδων.

2. ΔΥΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: (από διασταύρωση με Μεραρχίας Σερρών έως κόμβο Υφαντών): Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση ασφαλτικών σε ενιαίο τμήμα και στους 2 κλάδους σε συνολικό μήκος περίπου 1.100 μ/κλάδο και επιφάνειας 16.500 τ.μ..

3. ΕΞΟΔΟΣ ΚΟΣΜΙΟΥ – ΞΥΛΑΓΑΝΗ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ και τμήματα από ΜΑΡΩΝΕΙΑ προς ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση ασφαλτικών σε 8 θέσεις (και εντός οικισμών Ξυλαγανής και Προσκυνητών) σε συνολικό μήκος 8.500 μ και επιφάνειας 52.000 τ.μ..

4. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΜΑΞΑΔΩΝ ΕΩΣ ΟΙΚ. ΠΟΛΥΑΝΘΟΥ: Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση ασφαλτικών σε 4 θέσεις (είσοδος – έξοδος Μίσχου, διασταύρωση Μ. Πιστού και εντός οικισμού Πολυάνθου) σε μήκος 2.650 μ και επιφάνειας 17.200 τ.μ..

5. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΠΑΓΟΥΡΙΑ – ΜΕΣΗ : Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση ασφαλτικών σε 6 θέσεις (μετά τη γέφυρα της Εγνατίας – μικρό τμήμα προ διασταύρωσης Μεσοχωρίου – είσοδος Παραδημής – προ του Κόμβου Κρανοβουνίου – από κέντρο έως έξοδο Παγουρίων και την κάθοδο προ του εκκοκκιστηρίου) σε μήκος περίπου 3.200 μ και επιφάνειας 22.000 τ.μ..

6. ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΝΥΜΦΑΙΑΣ: Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση ασφαλτικών σε μήκος περίπου 1.300 μ και επιφάνειας 7.800 τ.μ..

7. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚ. ΙΑΣΜΟΥ: Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση ασφαλτικών σε μήκος περίπου 1.300 μ και επιφάνειας 10.000 τ.μ..

8. ΕΝΤΟΣ ΟΙΚ. ΑΓΡΑΣ: Οι εργασίες περιλαμβάνουν συντήρηση ασφαλτικών σε μήκος περίπου 100 μ και επιφάνειας 600 τ.μ., καθώς επίσης και αποκατάσταση τοιχείου μήκους 35 μέτρων με τις αντίστοιχες επιχώσεις .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.