Συντηρηση και αναβαθμιση πεντε γηπεδων ποδοσφαιρου απο το Δημο Κομοτηνης

Σε Νέο Σιδηροχώρι, Κάλχα, Υφαντές, Αγ. Θεόδωρους και Θρυλόριο

Παρεμβάσεις σε αποδυτήρια, στους εξωτερικούς χώρους στο φωτισμό, ακόμα και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα περιλαμβάνουν οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής σε πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου σε ισάριθμους οικισμούς.

Παρεμβάσεις θα γίνουν σε Νέο Σιδηροχώρι, Κάλχα, Υφαντές, Αγ. Θεόδωρους και Θρυλόριο, με στόχο την δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων χώρων άθλησης καθώς και την ενεργειακή αναβάθμισή τους, ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία της κάθε αθλητικής εγκατάστασης.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέλθει σε 786.000 ευρώ, παρόλο που θα γίνουν διαφορετικές εργασίες σε κάθε γήπεδο, ανάλογα με τις ανάγκες.

Μικρότερες παρεμβάσεις σε Νέο Σιδηροχώρι και Άγιους Θεόδωρους

Στο γήπεδα Νέου Σιδηροχωρίου και των Αγίων Θεοδώρων, θα γίνουν οι μικρότερες παρεμβάσεις. Και στα δύο θα τοποθετηθούν από 2 επιλεκτικοί ηλιακοί θερμοσίφωνες, ζεστό νερό για τους αθλητές, και κλιματιστικά INVERTER για την θέρμανση-ψύξη των αποδυτηρίων.

Επίσης θα αντικατασταθούν οι υπάρχοντες προβολείς τους, με νέους LED, καθώς και οι πυλώνες φωτισμού.

Συντήρηση των αποδυτηρίων σε Κάλχα και Υφαντές

Πιο εκτεταμένες θα είναι οι παρεμβάσεις στα γήπεδα των οικισμών Κάλχαντα και Υφαντών, με έμφαση στην επισκευή και στεγανοποίηση των αποδυτηρίων τους.

Έτσι και στα δύο γήπεδα θα επισκευαστεί η από σκυρόδεμα πλάκα επικάλυψης του κτιρίου αποδυτηρίων και θα πραγματοποιηθεί η πλήρης υγρομόνωσή της, με αποξήλωση της υπάρχουσας υγρομόνωσης, επισκευή των ρηγματώσεων με εξειδικευμένα επισκευαστικά κονιάματα και τελική στρώση νέας υγρομόνωσης, επίσης με εξειδικευμένα υλικά στεγάνωσης.

Και εδώ θα τοποθετηθούν επιλεκτικοί ηλιακοί θερμοσίφωνες (2 στον Κάλχα και 1 στους Υφαντές), και κλιματιστικά INVERTER για την θέρμανση-ψύξη των αποδυτηρίων. Επίσης θα αντικατασταθούν οι υπάρχοντες προβολείς του γηπέδου, με νέους LED, καθώς και οι πυλώνες φωτισμού.

Στους Υφαντές θα ανακατασκευαστεί το στέγαστρο εμπρός από το κτίριο των αποδυτηρίων (μεταλλικός σκελετός & επικάλυψη από θερμομονωτικά panels).

Συνθετικός χλοοτάπητας στο γήπεδο του Θρυλορίου

Η μεγαλύτερη παρέμβαση θα γίνει στο γήπεδο του Θρυλορίου, όπου πέρα από τις εκτεταμένες παρεμβάσεις στα αποδυτήρια, θα τοποθετηθεί και συνθετικός χλοοτάπητας.

Έτσι όπως και στα προηγούμενα γήπεδα, θα επισκευαστεί η από σκυρόδεμα πλάκα επικάλυψης του κτιρίου αποδυτηρίων και θα πραγματοποιηθεί η πλήρης υγρομόνωσή της, με αποξήλωση της υπάρχουσας υγρομόνωσης, επισκευή των ρηγματώσεων με εξειδικευμένα επισκευαστικά κονιάματα και τελική στρώση νέας υγρομόνωσης, επίσης με εξειδικευμένα υλικά στεγάνωσης, θα τοποθετηθούν 2 επιλεκτικοί ηλιακοί θερμοσίφωνες, αλλά και κλιματιστικά INVERTER για την θέρμανση-ψύξη των αποδυτηρίων.

Ακόμα θα ανακατασκευαστεί το στέγαστρο εμπρός από το κτίριο των αποδυτηρίων, ενώ θα αντικατασταθούν όλα τα εξωτερικά κουφώματα στο κτίριο των αποδυτηρίων, με νέα, αλουμινίου, πλήρως θερμομονωτικά & ηχομονωτικά και θερμο-ηχομονωτικά διπλά κρύσταλλα.

Στον αγωνιστικό χώρο, θα τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας, αφού πρώτα τα κατασκευαστεί αποστραγγιστικό δίκτυο σε όλη την επιφάνεια του.

Επίσης θα επισκευαστεί τμήμα της περίφραξης της αθλητικής εγκατάστασης και θα αντικατασταθούν οι πυλώνες φωτισμού του αγωνιστικού χώρου, ενώ οι υπάρχοντες προβολείς θα αντικατασταθούν, με νέους LED.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.