Συντηρηση καυστηρων και εγκεκριμενα καυσιμα το κλειδι για ασφαλη θερμανση

Σύμφωνα με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Οδηγίες για την ορθότερη χρήση των συστημάτων θέρμανσης, με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ.
 
Σύμφωνα με αυτές: 
 
• Όσοι χρησιμοποιούν οργανικά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο) στα συστήματα θέρμανσης των κτηρίων τους, οφείλουν να συντηρήσουν τους καυστήρες των συστημάτων αυτών και η συντήρηση να γίνει από αδειοδοτημένους συντηρητές, προκειμένου να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμων αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.
• Όσοι χρησιμοποιούν άλλα είδη οργανικών καυσίμων (ξύλα, pellets,κ.λπ.) οφείλουν να χρησιμοποιούν μόνο καυσόξυλα και εγκεκριμένου τύπου pellets, να καθαρίζουν τις καμινάδες, να φροντίζουν για την κατά το δυνατόν καλύτερη καύση με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τον περιορισμό του φαινομένου της αυξημένης αιθαλομίχλης.
 
• Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται καύση μοριοσανίδων, βαμμένων ή βερνικωμένων ξύλων ή ξύλων που έχουν υποστεί οποιαδήποτε χημική επεξεργασία. Στις περιπτώσεις αυτές τα καπναέρια περιέχουν καρκινογόνες ουσίες που βλάπτουν σοβαρά την υγεία όλων μας.
 
Στόχος της αιρετής Διοίκησης της Περιφέρειας της ΠΑΜ-Θ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για την χειμερινή περίοδο που ήδη διανύουμε, είναι «να μην κρυώσει κανένας κάτοικος της περιοχής μας αλλά ταυτόχρονα να προστατευθεί το περιβάλλον και η υγεία όλων μας».
 
Παράλληλα σημειώνεται ότι οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού προγραμματισμού της ΠΑΜ-Θ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για τις απαραίτητες ενέργειες (μετρήσεις αερίων ρύπων, έκδοση δελτίων τύπου για ενημέρωση των κατοίκων κ.λ.π.) ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.