Συντηρηση για τα ηρωα Ροδιτη και Θρυλοριου

Την ώρα που συνεχίζονται οι εργασίες στις πλατείες των δύο οικισμών

Στη συντήρηση των μαρμάρινων μνημείων πεσόντων που βρίσκονται στις κεντρικές πλατείες των οικισμών Ροδίτη και Θρυλορίου, στις οποίες αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες ανακατασκευής, θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής.

Οι εργασίες αφορούν τα μαρμάρινα μνημεία αλλά και τους χώρους τους περιμετρικά, που έχουν υποστεί ζημιές από τον χρόνο (φουσκώματα, αλλοιώσεις στις επιφάνειες τους κλπ) όσο και από βανδαλισμούς (σπασμένα μάρμαρα, γκράφιτι, κλπ).

Στα δύο μαρμάρινα μνημεία θα γίνουν εργασίες λειότριψης μαρμάρων, αντικατάσταση των σπασμένων μαρμάρων και αποκατάσταση των αποκολλημένων, αλλά και καθαρισμός παλαιών γραφών και χρυσή επανεγγραφή γραμμάτων πεσόντων.

Ο Δήμος παράλληλα σκοπεύει να προχωρήσει και σε εργασίες για την άρση επικινδυνότητας στο σιντριβάνι του οικισμού Καρυδιάς που βρίσκεται απέναντι από την παιδική χαρά.

Εκεί θα γίνουν εργασίες καθαιρέσεων φθαρμένων τούβλων και υλικών, θα αποκατασταθεί η επένδυση τοιχείου με τεχνητή πέτρα και η στέψη του με τούβλο, ενώ θα τοποθετηθεί κιγκλίδωμα στην περίμετρο του συντριβανιού για λόγους ασφαλείας (κάλυψης υψομετρικής διαφοράς) και κατασκευή πόρτας στην περίφραξη.

Το κόστος των εργασιών αυτών, θα ανέλθει στις 15 χιλιάδες ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.