Συνολικο «λιφτινγκ» του δημοσιου χωρου στο Φαναρι

Αιτείται το Τοπικό Συμβούλιο

Μπορεί η ημερήσια διάταξη της τρίτης συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Φαναρίου να περιλάμβανε μόνο δύο θέματα, αυτά της απομάκρυνσης των αδέσποτών και της παραχώρησης αίθουσας της Κοινότητας στο Σύλλογο Νεολαίος Κοινότητας Φαναρίου ωστόσο εκτός ημερήσιας διάταξης και ύστερα από πρόταση της «ΠΟΛΗ – τικής Ανατροπής» αποφασίστηκε να υποβληθούν στο Δήμο Κομοτηνής μια σειρά από αιτήματα για τον ευπρεπισμό των δημοσίων χώρων του Φαναρίου.

Πιο αναλυτικά στο θέμα της απομάκρυνσης των αδέσποτων ζώων, με απόφαση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από το Φανάρι με τη δημοτική παράταξη της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» να προβάλλει έντονες αντιρρήσεις τονίζοντας την αναγκαιότητα της στείρωσης των αδέσποτων ζώων και της επανατοποθέτησης τους στο φυσικό περιβάλλον σαν ένα πιο άμεσο και εφικτό μέτρο. «Αυτή η πρακτική, άλλωστε, ακολουθείται κατά κύριο λόγο από τις κατά τόπους φιλοζωικές οργανώσεις των οποίων σκοπός είναι να περιθάλψουν ζώα που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο και όχι να τα φιλοξενήσουν επ’ αόριστον. Επιπλέον πιστεύουμε πως η πλήρης ενημέρωση και αφύπνιση των πολιτών για το ζήτημα θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τη εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων» σημείωσαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της «ΠΟΛΗ-τικης Ανατροπής», ενώ αναφορικά με το θέμα της παραχώρησης αίθουσας της Κοινότητας στον νεοϊδρυθέντα Σύλλογο Νεολαίας Κοινότητας Φαναρίου το τοπικό συμβούλιο αποφάνθηκε ομόφωνα θετικά υπέρ της παραχώρησης.

Είχε προηγηθεί όμως η συζήτηση μιας σειράς ζητημάτων που έθεσε εκτός ημερησίας διατάξεως η παράταξη της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» και αφορούσαν θέματα της καθημερινότητας των κατοίκων του Φαναρίου και πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Όπως σημείωσαν κατά την εισήγηση τους οι εκπρόσωποι της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» παρουσιάζοντας το σκεπτικό τους «οι κάτοικοι έχουν επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί για τις ελλείψεις και την αδιαφορία του Δήμου. Σκοπός της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» είναι να μεταφέρουμε τα ζητήματα αυτά σε πολιτικό επίπεδο και διάλογο απομακρυνόμενοι επιτέλους από λογικές που εξυπηρετούν ατομικές σχέσεις. Μέσω του θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου πρόθεσή μας είναι να απαιτήσουμε από το Δήμο λύσεις στα προβλήματα και να προάγουμε την άμεση και διαφανή ενημέρωση όλων των κατοίκων για τα αιτήματα μας προς το Δήμο και την εξέλιξή τους. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά θεωρούμε πως δεν είναι αρκετή από μόνη της η θεσμική παρέμβαση του Συμβουλίου αλλά είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας τόσο στο θεματολογία των συνεδριάσεων του Συμβουλίου αλλά και στη διεκδίκηση πραγματικών και άμεσων λύσεων».

Το Συμβούλιο αποδεχόμενο τα θέματα που κατέθεσε στο τραπέζι του διαλόγου η «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» εξέδωσε ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με την οποία αιτείται από το Δήμο Κομοτηνής:

• Συνεργείο για αναμόρφωση δημόσιων χώρων της Κοινότητας (για παιδική χαρά μπάσκετ, τέννις και κτίριο Κοινότητας)
• Συνεργείο για άμεσο κούρεμα των χόρτων και ράντισμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών
• Συνεργείο καθαριότητας
• Συνεργείο για διόρθωση των αγροτικών δρόμων
• Διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα την επιχειρηματικότητα σε τουριστικές περιοχές

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.