Συνολικα 149 θεσεις στα 4 πειραματικα Σχολεια στη Ροδοπη το 2023-24

Μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους γονείς

Άνοιξε την Παρασκευή 10 Μαρτίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας γονείς και κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή μαθητών στις διαδικασίες εισαγωγής τους σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.)

Παράλληλα καθορίστηκε και ο αριθμός εισακτέων μαθητών/μαθητριών στις εισαγωγικές τάξεις κάθε Πρότυπου και Πειραματικού Σχολείου   για το σχολικό έτος 2023-2024, που περιλαμβάνει συνολικά 149 θέσεις σε τέσσερα πειραματικά σχολεία στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με την απόφαση λοιπόν, θα προκηρυχθούν 21 θέσεις στο 15ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής (4 θέσεις για προνήπια και 17 για νήπια), 27 θέσεις στο 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 40 θέσεις στο 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, και 61 θέσεις στο 3ο Πειραματικό Λύκειο Κομοτηνής.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00, προσβάσιμη στο σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es.

Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την υποβολή της αίτησής τους, μπορούν να συμπληρώσουν το κινητό τους τηλέφωνο, στο οποίο θα λάβουν τα εξής ενημερωτικά γραπτά μηνύματα (SMS): α. ως προς το εξεταστικό κέντρο και τον κωδικό υποψηφίου, καθώς και για τα αποτελέσματα των Πρότυπων (2 μηνύματα), β. τα αποτελέσματα της κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων (1 μήνυμα).

Κάθε μαθητής/μαθήτρια μπορεί να είναι υποψήφιοι σε έως 2 Πρότυπα Σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια) και έως 1 Πειραματικό Σχολείο (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) ταυτόχρονα.

Στην περίπτωση επιλογής δύο Προτύπων, δηλώνεται η σειρά προτίμησης στην πλατφόρμα, ενώ σε περίπτωση ταυτόχρονης επιτυχίας σε Πρότυπο και Πειραματικό Σχολείο, θα πρέπει να δηλωθεί εκ των υστέρων η επιλογή, με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα.

Η διεξαγωγή της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και της απόδοσης του τυχαίου Αριθμού́ Προτεραιότητας στα Πρότυπα και τα Εκκλησιαστικά́ Σχολεία, ορίστηκε για την Παρασκευή 28 Απριλίου,  και η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα το Σάββατο 29 Απριλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.