Συνοδος Πρυτανεων: Συνεδριαζει εκτακτως εν μεσω κορυφωσης των φοιτητικων κινητοποιησεων

Αναμένεται να παρέμβει ο Υπουργός Παιδείας

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν σήμερα οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων εν μέσω του αναβρασμού που έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων. Στο τραπέζι της συνεδρίασης θα τεθούν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.

Εξ αποστάσεως θα παρέμβει στη σύνοδο ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπενθυμίζουμε πως σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι πρυτάνεις είχαν προειδοποιήσει ότι «οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και το εαρινό εξάμηνο».

Εξέφρασαν επίσης την στήριξή τους σε ένα «ανοιχτό πανεπιστήμιο το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τον δημοκρατικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση σχετικά με την σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

«Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη της στήριξης της πολιτείας τόσο με σημαντική αύξηση της τακτικής επιχορήγησης όσο και με θέσεις μόνιμου διδακτικού και διοικητικού προσωπικού. Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο» επισήμαναν, καλώντας όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.