Συνοδος Πρυτανεων: Ναι στην διεξαγωγη της εξεταστικης ψηφιακα οπου απαιτηθει

Η ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων

Υπέρ της ομαλής ολοκλήρωσης των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ’ αποστάσεων μεθόδων αν και εφόσον αυτές  απαιτηθούν τάχθηκαν οι Πρυτάνεις των ΑΕΙ της χώρας στην σημερινή έκτακτη συνεδρίασή τους παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ.Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνόδου συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων.

Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό  αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο.

«Οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών ΑΕΙ υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης τα πανεπιστήμια σε όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά με την Σύνοδο να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση, ενώ επαναδιατύπωσε για ακόμη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Οι πρυτανικές αρχές κάθε ΑΕΙ σε συνεργασία με τις συγκλήτους θα προσδιορίσουν τις προϋποθέσεις για την ψηφιακή ολοκλήρωση των μαθημάτων και την διεξαγωγή των εξετάσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.