Συνοδος Πρυτανεων με Σχοινα και Πιερρακακη στην Αλεξανδρουπολη

Στη σύνοδο οι Πρυτάνεις αναμένεται να αναδείξουν την ανάγκη διορισμού 1.000 μελών ΔΕΠ καθώς και 1.500 διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση

Με βασικό θέμα την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων, με προσλήψεις μελών ΔΕΠ και διοικητικού προσωπικού και την αύξηση του προϋπολογισμού τους, συνέρχεται η Σύνοδος Πρυτάνεων στις 17-19 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη, προεδρεύοντος του Πρύτανη του ΔΠΘ, Φώτιου Μάρη.

Το παρόν στη σύνοδο θα δώσει εκτός από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στη σύνοδο οι Πρυτάνεις αναμένεται να αναδείξουν την ανάγκη διορισμού 1.000 μελών ΔΕΠ καθώς και 1.500 διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση.

Τους Πρυτάνεις θα απασχολήσουν, επίσης, η αύξηση του προϋπολογισμού των ΑΕΙ μέσα στην επόμενη τετραετία, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των πανεπιστημίων και η διεθνοποίηση και εξωστρέφεια των ελληνικών ΑΕΙ. 

Ανταλλαγή προβληματισμών θα γίνει και για το θέμα των Περιφερειακών Πανεπιστημίων, αφού ύστερα από την ψήφιση του νέου νόμου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια προβλέπεται να αποδυναμωθούν. Για το λόγο αυτό, θα αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί πως εάν αποφασιστεί η ίδρυση παραρτήματος ξένου πανεπιστημίου στην περιφέρεια, το ύψος της εγγυητικής επιστολής θα πέφτει στο μισό.

Την τελευταία ημέρα των εργασιών της Συνόδου Πρυτάνεων, πρόκειται να παραστεί και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ως είθισται. Ο ίδιος, είχε δεσμευθεί κατά την τελευταία Σύνοδο, ότι αφού ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την Παιδεία, θα ξεκινούσε κύκλο επισκέψεων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει στοχευμένες συζητήσεις σχετικά με τις επιμέρους ανάγκες των Ιδρυμάτων και το ποιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν για την ενίσχυσή τους.

Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.