Συνοδευτικα μετρα για ωφελουμενους του ΤΕΒΑ απο τον «ΠΕΡΠΑΤΩ»

6 μέτρα προς επιλογή από τους ενδιαφερόμενους

Ο Σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» στο πλαίσιο υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος είναι δικαιούχος της πράξης “«ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019»- ΚΣ Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ” του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ», θα υλοποιήσει συνοδευτικά μέτρα για τους ωφελούμενους του Προγράμματος ΤΕΒΑ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.

Οι δράσεις που θα  πραγματοποιηθούν, συνοπτικές πληροφορίες για αυτές, καθώς και ο τρόπος δήλωσης συμμετοχής ακολουθεί παρακάτω:

ΣΜ 1. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ (ΠΛΗΝ ΠΑΙΔΙΩΝ)

Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη γυναικών (ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας και δικαιωμάτων, ψυχολογική υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών και παραπομπή σε υπηρεσίες και δομές)

ΣΜ 2. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ (ΠΛΗΝ ΠΑΙΔΙΩΝ)

Παροχή υπηρεσιών ενδυνάμωσης, κοινωνικοποίησης και απόκτησης λοιπών δεξιοτήτων για γυναίκες (δημιουργικά εργαστήρια και σεμινάρια παραδοσιακών κατασκευών κοκ.)

ΣΜ 3. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών (ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας και δικαιωμάτων, ψυχολογική υποστήριξη κακοποιημένων παιδιών (βία- ενδοσχολικός εκφοβισμός)

ΣΜ 4. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Συμβουλευτική σε θέματα υγιεινής διατροφής και παιδικής παχυσαρκίας

ΣΜ 5. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Λογιστική συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα οικογενειακού προϋπολογισμού/Νομική συνδρομή σε ζητήματα χρεών, οφειλών (υπερχρεωμένα νοικοκυριά)

ΣΜ 6. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Μαθήματα μουσικής, χορού. Βιωματικά εργαστήρια θεάτρου για παιδιά

Info

Οι ωφελούμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή και να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο και την υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων στον Σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» (Τέρμα Λεωφόρου Δημοκρατίας, 2531090084). Οι δράσεις θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται από 12/07/2021.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.