Συνεργασια Πανελληνιου Κτηνιατρικου Συλλογου, Δημου Κομοτηνης και Ερυθρου Σταυρου για στειρωσεις αδεσποτων ζωων

Στειρώθηκαν 12 συνολικά ζώα από τους Θάνο Καραγιώργη και Αθηνά Φραγκούλη

Μία πολυσήμαντη εθελοντική δράση που αφορά σε δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων προχώρησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (ΠΚΣ) σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την πολύτιμη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ειδικότερα σε συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών που έχουν λάβει χώρα σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως οι Σέρρες και η Πάτρα, οι κ.κ. Αθανάσιος Καραγιώργης και Αθηνά Φραγκούλη, μέλη του Δικτύου Εθελοντών Κτηνιάτρων του ΠΚΣ προέβησαν στην στείρωση 12 συνολικά ζώων εκ των οποίων 10 σκύλοι και 2 γάτες.

Οι στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κτηνιατρικό Κέντρο “Vet For Pet” όπου μεταφέρθηκαν τα ζώα με την συνδρομή των εθελοντών του παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι όπως εξήγησε ο κ. Καραγιώργης βοήθησαν τόσο στην ανάνηψη των ζώων από τη νάρκωση όσο και στη διακομιδή όσων απαιτήθηκε στον χώρο που διαβιούν.

Ο κ. Καραγιώργης έκανε λόγο για μία άψογη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, απευθύνοντας τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Δήμο Κομοτηνής για την αποδοχή της πρότασης όσο και στο Παράρτημα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχη δράση πραγματοποιείται στην πόλη της Κομοτηνής με την συμμετοχή ιδιώτη γιατρού, ευχόμενος αυτή να καταστεί θεσμός με την συμμετοχή περισσότερων κτηνιάτρων, τόσο από την πόλη της Κομοτηνής όσο και απ’ όλη την Ελλάδα που μπορούν να συμμετάσχουν.

Η επαγγελματική συνεργασία και επάρκεια των κτηνιάτρων που συμμετείχαν σε συνδυασμό με την επιθυμία τους να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και δη στην πόλη της Κομοτηνής, αλλά και η θέρμη με την οποία αγκάλιασε ο Δήμος και το παράρτημα Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το συγκεκριμένο εγχείρημα, μας κάνει να ελπίζουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να γίνουν θεσμός. 

Ο στόχος και η θέληση του ΠΚΣ άλλωστε, όπως εξήγησε ο ίδιος «είναι να βρίσκεται πραγματικά  και ουσιαστικά δίπλα στα αδέσποτα ζώα και να συνεισφέρει όπως μπορεί ούτως ώστε να βοηθήσει στην προσπάθεια εξάλειψης του προβλήματος του υπερπληθυσμού των αδεσπότων σε όλη την Ελλάδα». «Μακάρι η δράση αυτή όπως και αντίστοιχες που λαμβάνουν χώρα με πρωτοβουλία του ΠΚΣ να είναι ένα μικρό λιθαράκι ώστε να σταματήσει το πρόβλημα να υπάρχει» κατέληξε ο ίδιος.

Η συμμετοχή της Κυνοφιλικής Ομάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στις δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών του παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπογράμμισε την αξία της εν λόγω πρωτοβουλίας υπενθυμίζοντας την ανάγκη προστασίας, σε καθημερινή βάση και με όποιον τρόπο ο καθένας μπορεί τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων.

Όπως εξήγησε ιδιαίτερο ρόλο σε αυτήν την δράση είχαν οι εθελοντές της κυνοφιλικής ομάδας έρευνας και διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εξηγώντας πως πέραν όλων των υπολοίπων διέθεσαν και τα κλουβιά στα οποία ανάρρωσαν τα ζώα μετά την εγχείρησή τους.

«Η Κυνοφιλική  Ομάδα συνδράμει καθημερινά στα έκτακτα περιστατικά και συμβάντα, ωστόσο για εμάς είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε και το φιλικό πρόσωπο πέραν της επιχειρησιακής δυναμικής μας» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας πως η προστασία των ζώων ανήκει στο κομμάτι των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού. Κλείνοντας ο κ. Ιμανιμίδης υπογράμμισε την αξία της πρωτοβουλίας τονίζοντας την ανάγκη επανάληψής της ή της πραγματοποίησης αντίστοιχων δράσεων, που θα πρέπει όπως τόνισε να γίνουν θεσμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.