Συνεργασια Δημου Κομοτηνης και ΙΜΜΚ για τον θρησκευτικο τουρισμο

Σε επαφές με τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα για την επισκεψιμότητα μοναστηριών και εκκλησιών έχει έρθει η Αντιδημαρχία Τουρισμού

Σε στενή συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων βρίσκεται ο Δήμος Κομοτηνής, για την ανάδειξη των εκκλησιαστικών προορισμών στην περιοχή μας, απάντησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής κ. Παπακωνσταντίνου για τον Προσκυνηματικό τουρισμό.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως στην περιοχή μας έχουμε πόλους προσκυνήματος στην περιοχή μας, όπως η Μονή Βαθυρρύακος, η Αγία Μαρίνα Θρυλορίου, η Ζωοδόχος Πηγή στη Γρατινή, ο Άγιος Παντελεήμων στο Μικρό Κρανοβούνι και άλλα σημεία.

Ο Δήμος, σημείωσε, μπορεί να προωθήσει αυτές τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει δραστήριοι σύλλογοι, σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη, ώστε να αποτελέσουν πόλο επισκεψιμότητας για προσκύνημα τονώνοντας την οικονομία της περιοχής.

Ο κ. Γκαράνης σημείωσε πως ήδη ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κίμων Λεχούδης βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τόσο για τα μοναστήρια, όσο και τις εκκλησίες που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες στην περιοχή μας.

Αναλυτικότερη πρόταση μάλιστα για το θέμα περιλαμβάνεται στην μελέτη για τον Τουρισμό, η οποία έχει εκπονηθεί για το Δήμο η παρουσίαση της οποία θα γινόταν πριν από δύο εβδομάδες, αλλά ακυρώθηκε λόγω καιρού. «Έχουμε μιλήσει με τον Σεβασμιώτατο, και υπολογίζουμε ότι μέσα σε αυτό το γενικό σκηνικό του τουρισμού, θα μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε και τον θρησκευτικό τουρισμό» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.