Συνεργασια Δημοτικου Σχολειου Κοσμιου με το Ειδικο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Δημιούργησαν από κοινού ένα e-book

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου στο πλαίσιο μιας δράσης ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Οι μαθητές του τμήματος Α3 σε συνεργασία με τους μαθητές της Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου δημιούργησαν ένα e-bookγια τους κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία. Για τη δημιουργία του e-book συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Ανδρονίκη Παντελίδου, Ομέρ Χασάν Αχμέτ Αϊσέ και η εικαστικός Ζωή Γιαμπουλντάκη.

Ταυτόχρονα όλοι οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου συνεργάστηκαν με τους εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό ώστε η δράση να πραγματοποιηθεί με επιτυχία. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη επίτευξη του σημαντικού εκπαιδευτικού σκοπού.

Η δράση ξεκίνησε με μία παρουσίαση από τους μαθητές της Ε΄τάξης ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές του σχολείου.

Η εκπαιδευτικός Ομέρ Χασάν Αχμέτ Αϊσέεξήγησε πως «στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και της κοινωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το Ειδικό Δημοτικό Κομοτηνής συνεργάστηκε με το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου διοργανώνοντας δράσεις επικοινωνίας, συνεργασίας, συνύπαρξης, δημιουργικότητας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου. Σκοπός της δράσης μας ήταν η κοινωνικοποίηση των μαθητών μας, καθώς και το άνοιγμα του σχολείου στην ευρύτερη κοινωνία, η ευαισθητοποίηση αλλά και η εκμάθηση των κανόνων συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας των ατόμων με αναπηρία».

Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου κ. Ανδρονίκη Παντελίδου αναφέρθηκε εκτενώς στους σκοπούς της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τονίζοντας «πόσο ζωτικής σημασίας είναι το να είμαστε ανοικτοί σε αυτά που έχουν να μας πουν τα ίδια τα άτομα με αναπηρίες για τη ζωή τους».

Info

Το link του βιβλίου:

https://www.storyjumper.com/book/read/165668501/65671a93107c6

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.