Συνεληφθησαν δυο μελη συμμοριας που διακινουσαν ναρκωτικα σε περιοχες της Θεσσαλονικης

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη μελών της συμμορίας

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 11 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και χρήματα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (13-10-2022) το μεσημέρι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας, που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπούς συνεργούς τους που αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στην οποία συνέδραμε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «VERA», οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν δράστη σε δασική περιοχή όπου μετέβη για να παραλάβει μία σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 970 γραμμαρίων, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη σε σημείο απόκρυψης (μικρή σπηλιά). Σε κοντινή απόσταση οι αστυνομικοί εντόπισαν έτερο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10 κιλών και 230 γραμμαρίων καθώς και επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας. Ακολούθως σε περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος αλλοδαπός  – μέλος της συμμορίας.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην κατοχή και τις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν τρεις  συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12,7 γραμμαρίων, ένας τρίφτης, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.

Κατασχέθηκαν συνολικά 11 κιλά και 212,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 7 ζυγαριές, 1 τρίφτης,  κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.