Συνεδριο γονιμοτητας: Απεσυρε τη στηριξη της η ΠτΔ

Αποχώρησαν από χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Tσουνάμι» αντιδράσεων προκλήθηκε για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο σάλος ξεκίνησε με την προβολή του αναχρονιστικού σποτ του συνεδρίου γονιμότητας που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, όπου λίγο-πολύ μια 40χρονη γυναίκα που δεν έχει κάνει παιδιά παρουσιάζεται υπό υποτιμητικό και ενοχοποιητικό φως. Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε ότι στο συνέδριο θα δώσει την… εμπεριστατωμένη του άποψη για τη γυναικεία γονιμότητα ένα πάνελ από ιερείς, πολιτικούς, ακόμα και τηλεστάρ στην πλειοψηφία τους άνδρες.

Μετά τα αρνητικά σχόλια, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το συγκεκριμένο συνέδριο αργά το βράδυ του Σαββάτου. Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο και ανακοινώνει ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας, που πρόκειται να γίνει στα Ιωάννινα, 2 με 4 Ιουλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.