Συνεδριασε το Συντονιστικο Οργανο Πολιτικης Προστασιας της ΠΕ Ροδοπης

Ν. Τσαλικίδης: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών»

Θέματα αναφορικά με δράσεις, έργα, μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την έγκαιρη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, κατά την αντιπυρική περίοδο 2023, απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Την συνεδρίαση συντόνισαν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ, Κώστας Χουβαρδάς κι ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ,  Κώστας Παπαντωνίου.

Στη διάρκεια του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης, επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία των φορέων και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητάς τους, στο πεδίο των προληπτικών δράσεων και καταστολής δασικών πυρκαγιών.

«Η αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών είναι μια συνεχής πρόκληση για την κοινωνία μας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δάση μας και το φυσικό περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Τσαλικίδης.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Μουμίν, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, Θέμης Τζενετίδης, εκπρόσωποι Δήμων, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αθανάσιος Αραμπατζίδης, ο Υποδιοικητής της 4ης ΕΜΑΚ, Απόστολος Γαλαζούλας, ο Διοικητής Α.Τ. Κομοτηνής, Αθανάσιος Σιδηρόπουλος, ο Διοικητής Τ.Τ Κομοτηνής, Σταύρος Βαργεμιτζίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, της ΔΕΔΔΗΕ,  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, οργανισμών, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπης, εθελοντικών ομάδων, κατασκηνώσεων, τμημάτων πολιτικής προστασίας Δήμων, εμπλεκόμενων υπηρεσιών, υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.