Συνεδριασε ενοψει χειμωνα το Συντονιστικο Οργανο Πολιτικης Προστασιας της ΠΕ Ροδοπης

Νίκος Τσαλικίδης: «Πέραν των υποδομών, η εκπαίδευση και ενημέρωση είναι κλειδιά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης»

Μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την έγκαιρη αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει του χειμώνα 2023-2024, απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γ.Παυλίδης», στην έδρα της ΠΕ Ροδόπης.

Σε τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης  Νίκος Τσαλικίδης αφού τόνισε την μείζονα σημασία της πρόληψης και του συντονισμού μεταξύ των Δήμων, των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και της Περιφέρειας, ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο για την άψογη συνεργασία, προς όφελος των πολιτών. Επιπλέον, υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Η ανάγκη για αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό είναι επίκαιρη και απαιτεί δράση. Για να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα, οφείλουμε να εστιάζουμε σε δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας. Πέραν των υποδομών, η εκπαίδευση και ενημέρωση είναι κλειδιά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Με καινοτόμες λύσεις, συνεργασία και αποφασιστικότητα, θα προστατεύσουμε την περιοχή  μας από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών».

Την ετοιμότητα τους για την εφαρμογή των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων και την υλοποίηση εργασιών με βάση το σχεδιασμό τους, εξέφρασαν οι συμμετέχοντες φορείς.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μανώλης Ταπατζάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής Θέμης Τζενετίδης, ο Διευθυντής ΠΠ ΠΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς, στελέχη του τμήματος ΠΠ ΠΕ Ροδόπης, εκπρόσωποι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων καθώς επίσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης,  ο Διοικητής της 21ης ΤΘΤ και επιτελείς της 29ης Μ/Π ΤΑΞ , της 4ης ΕΜΑΚ, της Μητροπόλεως Μαρωνείας Κομοτηνής, της ΠΑΜ-ΠΣΕΑ ΠΑΜΘ, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, του Λ/Χ Πόρτο Λάγους,  της Εφορείας Αρχαιοτήτων, των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ , του ΔΕΔΔΗΕ του παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς ,της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης, της Αερολέσχης Κομοτηνής, του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής, των εταιρειών Τrans Adriatic Pipeline και Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.