Συνεχιζουν τον αγωνα τους οι φοιτητες της Κοινωνικης Διοικησης

Διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο και ζητούν τον διαχωρισμό της κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας στο μηχανογραφικό

Με απώτερο σκοπό να γίνει κοινωνός των προβλημάτων τους η τοπική κοινωνία ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης καλεί όλους τους φοιτητές και τους συλλόγους σε Συλλαλητήριο στις 3 Νοέμβρη στις 14:00 στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής.
 
Παρόλο που η κατάληψη του τμήματος έληξε μετά από παρέμβαση του Πρύτανη που έδωσε λύση προς το παρόν στο θέμα της εισαγωγής στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας, το πρόβλημα θα εμφανιστεί ξανά του χρόνου, μιας και τα αίτιά του δεν έχουν εξαλειφθεί.
 
Όπως τονίζει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Κορδαλή, μέχρι πέρυσι στο Τμήμα υπήρχαν κριτήρια μόνο για την ένταξη στην πρακτική της κατεύθυνσης.
Όμως από πέρυσι οι εισακτέοι έχουν δύο επιπλέον μαθήματα-κριτήρια για την εισαγωγή στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας, που αν δεν τα περάσουν μέχρι το Σεπτέμβριο του φετινού έτους αυτόματα πήγαιναν στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής.
 
Η αιτιολογία για αυτό από πλευράς του Τμήματος ήταν ότι επειδή δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για επόπτες πρακτικής, μπορούσαν μόνο 80 άτομα να περάσουν στην κατεύθυνση, κάτι που όμως δεν ήταν γνωστό όταν οι επίδοξοι φοιτητές έκαναν το μηχανογραφικό τους μετά την 3η Λυκείου.
 
Οι πρωτοετείς έκαναν κάποιες κινητοποιήσεις και τελικά έγινε αποδεκτό να εισαχθούν όσοι περάσουν μέχρι το Σεπτέμβρη τα μαθήματα-κριτήρια, που όμως σήμαινε πως από τους περίπου 200 εισακτέους που ήθελαν την κατεύθυνση της Κοινωνικής Εργασίας μόνο 89 μπορούσαν να εισαχθούν.
 
Μετά τις κινητοποιήσεις του φετινού Οκτώβρη, και επανειλημμένες γενικές συνελεύσεις, τους δόθηκαν κάποιες επιπλέον θέσεις, ενώ τελικά μετά την παρέμβαση του Πρύτανη κ. Αθανάσιου Καραμπίνη θα δίνουν μέχρι το Σεπτέμβριο τις εξεταστικές για τα μαθήματα-κριτήρια, για να προσπαθήσουν να περάσουν όλοι.
 
Όμως στόχος τους είναι όχι μόνο να λυθεί το πρόβλημα τώρα, αλλά να μην δημιουργηθεί τόσο στους φετινούς, όσο και στους επόμενους εισακτέους. Για αυτό και ζητούν -πέρα από την ελεύθερη πρόσβαση στην κατεύθυνση- αυτή να γίνει εισαγωγική, δηλαδή να υπάρχει στο μηχανογραφικό, ώστε και να μην προκύψουν ξανά τα συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά και να μην απαξιωθεί, όπως εκφράζεται φόβος από το Τμήμα, η κατεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής.
 
Ο κ. Καραμπίνης έχει δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση, για αυτό και η κ. θεωρεί πως η απόφαση πλέον είναι των καθηγητών, που δεν θέλουν να υπονομευτεί η κατεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής, και πως δεν υπάρχουν αρκετά πλαίσια ώστε να κάνουν όλοι Κοινωνική Εργασία.
 
Για αυτό και πήραν την πρωτοβουλία, σημείωσε ο κ. Ιωάννης Χανής, μέλος της επιτροπής δευτέρου έτους και του συλλόγου φοιτητών, να καλέσουν όλους τους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους σε συγκέντρωση στην Παλιά Νομική στις 13.30 για να ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής που θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.