Συνεχιζουν τον αγωνα τους εναντια στην αξιολογηση οι εκπαιδευτικοι της Ροδοπης

Με την στήριξη της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αξιολόγηση, με την στήριξη και του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας να την προωθήσει.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, ο οποίος μίλησε για συνεχιζόμενη απόπειρα του Υπουργείου και της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, που πολύ πρόσφατα, με μαζικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αποφάσισαν την συνέχιση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση.

Ο κ. Μακρυγιάννης θεωρεί πως πρόκειται για μια διαδικασία ευτελιστική, που δεν κάνει σε τίποτα καλύτερη την εκπαίδευση, και δεν έχει σχέση με τα επιστημονικά δεδομένα και τις προτάσεις των δύο ομοσπονδιών και των επιστημονικών φορέων που έχουν σχέση με την εκπαίδευση για να γίνει αυτή καλύτερη για όλα τα παιδιά.

«Δεν τρομοκρατούμαστε, και συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, μας δίνουν δύναμη για αυτό τα δεκάδες χιλιάδες χέρια που σηκώθηκαν στις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις από το 2006» ανέφερε.

Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Την στήριξη σε αυτό τον αγώνα δίνει και η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, που έχει καταδικάσει την αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου Παιδείας στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, και τις επανειλημμένες προσφυγές του στα δικαστήρια για την απαγόρευση της Απεργίας – Αποχής από την ατομική αξιολόγηση παρά την επαναπροκήρυξή της από τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, παρά την καθολική απόρριψη των προβλέψεων του ν.4823/21 από τον εκπαιδευτικό κλάδο και παρά τον μαζικό αγώνα των εκπαιδευτικών για την κατάργηση του.

Θεωρώντας πως προσπαθεί να μετακυλήσει μέσω της ατομικής αξιολόγησης τις τεράστιες ευθύνες του στους/στις εκπαιδευτικούς που πασχίζουν να κρατήσουν όρθια τη δημόσια εκπαίδευση, απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες του για την αποδόμηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, ζητώντας αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με την ολοκλήρωση της δόκιμης διετίας.

Προγραμματίζει μάλιστα και επισκέψεις σε σχολικές μονάδες, με στόχο την στήριξη των κινητοποιήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.