Συνεχιζουν την προσφορα οι εκπαιδευτικοι

Για ένατη χρονιά πραγματοποιήσαν αιμοδοσία ανήμερα της γιορτής των τριών Ιεραρχών στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Μεγάλη ήταν για ένατη φορά, παρά το τσουχτερό κρύο, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής η ΕΛΜΕ Ροδόπης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Οι τρεις Ιεράρχες» και το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ροδόπης τιμώντας την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 

Οι εκπαιδευτικοί, που συγκεντρώνουν κάθε χρονιά γύρω στις 50 φιάλες αίμα από αυτή τη δράση, έδειξαν την αξία της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, δίνοντας παράλληλα το καλό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Για αυτό άλλωστε αυτή την ημέρα, της γιορτής των γραμμάτων, έχουν επιλέξει να πραγματοποιούν αυτή τη δράση, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, εξηγώντας πως δίνοντας πέντε λεπτά από το χρόνο τους αποδεικνύουν πως είναι πάντα κοντά στο συνάνθρωπό τους. «Την ημέρα της γιορτής δίνουμε και αίμα, για να περάσουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Πάντα μαζεύουμε αρκετές φιάλες» τόνισε, ευχαριστώντας τους συναδέρφους που έρχονται και δίνουν πέντε λεπτά από το χρόνο τους.
 
Τα εύσημα για την σημαντική προσέλευση που υπάρχει κάθε χρόνο στην αιμοδοσία απέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ροδόπης κ. Κωστής Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας πως οι εκπαιδευτικοί έχουν αποδείξει πως είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το θέμα ενώ με το παράδειγμα τους ευαισθητοποιούν και τα παιδιά του σχολείου.
 

Άλλωστε αυτό έχει φανεί και όταν ο Σύλλογος πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία σε λύκεια που έχουν παιδιά άνω των 18 και η προσέλευση είναι μαζική, κάτι που δείχνει, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλος, πως τα παιδιά ακολουθούν το παράδειγμα των εκπαιδευτικών τους, με νέο αίμα και νέους εθελοντές να εντάσσονται στη μεγάλη οικογένεια των αιμοδοτών που θα προσφέρουν για μια ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.