Συνεχιζουν την αποχη τους απο τους πλειστηριασμους πρωτης κατοικιας οι δικηγοροι της Ροδοπης

Η μη σύσταση Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης ένα από τα σημαντικότερα «αγκάθια»

Στις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται η πλήρης επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι να συσταθεί Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης και να θεσπιστεί διά νόμου δεοντολογικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων είναι οι Δικηγόροι της Ροδόπης, ακολουθώντας τις αποφάσεις της ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων.

Την ίδια ώρα προετοιμάζονται για την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων, με όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, από τις 16 Σεπτεμβρίου, όπως έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για την αποχή

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, μετά την πρόταση της ολομέλειας παρέτειναν την αποχή τους από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών.

«Αποφασίσαμε να παρατείνουμε την αποχή μας ως ΔΣ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, γιατί δεν έχει συσταθεί ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης και δεν έχει

θεσπιστεί δεοντολογικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης» σημείωσε.

Ανάλογα με την κατάσταση στο τέλος του μήνα, θα κληθούν να αποφασίσουν ξανά για το περαιτέρω χρονικό διάστημα. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει υπάρξει από πλευρά της κυβέρνησης ούτε ενημέρωση, ούτε κίνηση για την σύσταση του φορέα, κάτι που η κ. Χατζηαντωνίου θεωρεί πως θα έχει ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, αυτή η αποχή.

Επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Την ίδια ώρα, την επαναλειτουργία των δικαστηρίων όλων των δικαιοδοσιών, με όσους υγειονομικής ασφάλειας και χωρίς περιορισμούς και ραντεβού, επιθυμεί ο δικηγορικός κόσμος της χώρας από τις 16 Σεπτεμβρίου, ελπίζοντας πως η κυβέρνηση θα εισακούσει το αίτημά τους.

Η κ. Χατζηαντωνίου σημείωσε πως έχουν μεταφέρει το αίτημά τους, το οποίο φαίνεται ότι θα τεθεί και στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, και φαίνεται πως για την πρόσβαση στα δικαστήρια θα τηρούνται ειδικές προϋποθέσεις (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, rapid-test, χρήση προστατευτικής μάσκας, κοκ).

Οι δικηγόροι έχουν ζητήσει, σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, όπως προσωρινές διαταγές, αυτόφωρα, ανακρίσεις, απεργιακές υποθέσεις, και εν γένει σε περιπτώσεις σύντομης κλήσης, να επιτρέπεται και η χρήση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα σε συναδέρφους τους που δεν είναι εμβολιασμένοι..

Την ίδια ώρα ζήτησαν να ισχύσει και για τους δικηγόρους η διατίμηση των rapid tests, μιας και θα είναι υποχρεωμένοι να τα χρησιμοποιούν συνεχώς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.