Συνεχιζουν την αναστολη χορηγησης με πιστωση των ιατροτεχνολογικων προιοντων οι φαρμακοποιοι

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νέο σύστημα e –ΔΑΠΥ

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί την αναστολή χορήγησης με πίστωση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, εκτός των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη, μέχρι να λειτουργήσει η νέα εφαρμογή του συστήματος  e –ΔΑΠΥ.
 
Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην έκτακτη συνεδρίαση του, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία ασθενών και φαρμακοποιών οι οποίοι χωρίς την λειτουργία του συστήματος δεν γνωρίζουν ποια προϊόντα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, σε ποιες τιμές και πώς και αν θα αποζημιώνονται.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης και αν. γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, δεν θέλουν να δοθεί ένα προϊόν, και όταν το σύστημα λειτουργήσει κανονικά, να μην το δέχεται, γιατί μπορεί να υπάρχουν εταιρείες που δεν θα έχουν τα προϊόντα τους στο σύστημα.
 
«Είναι αυτονόητος ο λόγος που θα έπρεπε ο ΕΟΠΥΥ να το δεχτεί αυτό και να παρατείνει τον προηγούμενο τρόπο αποζημίωσης» έκρινε ο κ. Τσαπέκος διευκρινίζοντας όμως πως επειδή δεν έχουν έτσι τα πράγματα αποφάσισαν να μην το διακινδυνέψουν.
 
Το σύστημα υποτίθεται πως θα λειτουργούσε από την Δευτέρα, όμως δεν φαίνεται να έχει λειτουργήσει, για αυτό και μέχρι να γίνει αυτό, πήραν την προφύλαξη να συνεχίσουν την αναστολή χορήγησης των προϊόντων, πλην των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη που αφορούν την μεγάλη ευπαθή ομάδα των διαβητικών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.