Συνεχιζουν τη συγκεντρωση ειδων για τους σεισμοπληκτους της Θεσσαλιας

ΕΝΙΔΥΚ, Σύλλογος Γυναικών και Σύλλογος Φοιτητών Κοιν. Διοίκησης θα βρίσκονται και την Παρασκευή στην Πλατεία

Την απόφαση να συνεχίσουν τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προς τους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας έλαβαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ), ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, καθώς εκτιμούν πως οι καιρικές συνθήκες της προηγούμενης Κυριακής απέτρεψαν πολλούς συμπολίτες από το να συνδράμουν την προσπάθεια.

Η συλλογή των ειδών λοιπόν θα συνεχιστεί την Παρασκευή 9 Απριλίου από τις 11.30 μέχρι τις 14.00 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Οι τρεις συλλογικότητες δεν παραλείπουν να ευχαριστούν θερμά όσους συνέβαλαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Απρίλη, στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που επλήγησαν από την καταστροφική σεισμική δραστηριότητα στις περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και σε χωριά των Τρικάλων. ¨όπως τονίζουν σε σχετικό μήνυμά τους, με αυτό τον τρόπο εκφράστηκε έμπρακτα η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη των τοπικών φορέων και του λαού, ανθρώπων που το προηγούμενο διάστημα συμπορευτήκαμε και σε άλλες δράσεις και κινητοποιήσεις, αλλά και ανθρώπων που για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή μαζί μας, αγκαλιάζοντας αυτή την κίνηση αλληλεγγύης. Παράλληλα, δε σταματάμε να τονίζουμε την ανάγκη της συλλογικής διεκδίκησης του λαού για λήψη μέτρων αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά και για  αποζημιώσεις στο 100% όσων επλήγησαν.

Τα είδη που συγκεντρώνονται

Να θυμίσουμε ότι τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι: εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, μάσκες, αντισηπτικά, γενικότερα είδη πρώτης ανάγκης.

Συγχρόνως, όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει και χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στην Εθνική Τράπεζα για την αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης. Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο κάτωθι: GR 0701103970000039729617843

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.