Συνεχιζουν στον δρομο της προσφορας οι Ροταριανοι της Κομοτηνης

Για την ανακήρυξη της Κομοτηνής ως Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024 μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης στην κοινή συνεστίαση των δύο ομίλων της περιοχής

Τις σκέψεις του Δήμου Κομοτηνής για τις δράσεις που οργανώνονται μετά την ανακήρυξη της Κομοτηνής ως Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024 ανέπτυξε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, κατά την κοινή κοπή της βασιλόπιτας του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής και του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής «Ροδόπη».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, παρουσία μελών και των δύο ομίλων, ενώ κατά την διάρκειά της έγινε εισδοχή και νέου μέλους στον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής, του κ. Φάνη Κωφίδη.

Μια σημαντική μέρα και για τους δύο ομίλους

Είναι μια ευχάριστη μέρα για τους Ροταριανούς της Ροδόπης, σημείωσε η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής «Ροδόπη» κ. Λένα Χατζή, γιατί έχουν την χαρά την καθιερωμένη ομιλία να πραγματοποιεί ο Δήμαρχος για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας ίδρυσης του Ροταριανού Ομίλου, που έχει σαν στόχο την προσφορά στην κοινωνία» σημείωσε, και στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς υπηρετώντας υπεράνω εαυτού, συνεχάρησαν τον παλιό Ροταριανό κ. Γιώργο Χρυσοχοΐδη που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής κ. Μιχάλης Βεζυριαννίδης, στάθηκε στην σημασία της ημέρας, ενώ επισήμανε πως υπάρχει μια εισδοχή νέου μέλους του Ομίλου τους, του κ. Φάνη Κωφίδη.

«Το Ρόταρυ υπηρετεί υπεράνω εαυτόν τον συνάνθρωπο, όλες τις καταστάσεις που χρειάζονται στήριξη, και είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται στη Ροδόπη» τόνισε.

Σημαντική ευκαιρία η ανάδειξη της Κομοτηνής ως πρωτεύουσας νέων

Στην ομιλία του ο κ. Γκαράνης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να μπορέσει η Κομοτηνή να αποσπάσει την διάκριση της πρώτης Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας, ενώ αναφέρθηκε στις κινήσεις που προσπαθεί να κάνει ο Δήμος για να κρατήσει στον τόπο τους νέους.

«Πήραμε μέρος στο διαγωνισμό γιατί η πόλη μας έχει κάνει πολλά για τους νέους» σημείωσε, με προγράμματα και πρωτοβουλίες για αυτούς, δημιουργώντας ένα από τα λίγα Δημοτικά Συμβούλια Νέων στη χώρα, ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων και συμμετοχή σε διάφορα δίκτυα και προγράμματα νεολαίας, κάνοντας αναφορά και στην πολυπολιτισμικότητα της περιοχής.

Στο πλαίσιο της Εθνικής πρωτεύουσας θα γίνουν μια σειρά από δράσεις, τις οποίες απαρίθμησε, και από τον επόμενο μήνα, με βάση και τις οδηγίες του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής, θα δημιουργηθεί ένα καλεντάρι εκδηλώσεων, με τον Δήμο να ζητά τη στήριξη όλων των φορέων, πέρα των 38 που έχουν ήδη συμπράξει με το Δήμο για την κατάθεση της πρότασης υποψηφιότητας, και είναι ανοιχτοί σε κάθε πρόταση.

«Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.