Συνεχιζουν να βελτιωνουν την εφαρμογη e Αιμοδοτες

Το παρών στην αιμοδοσία που διοργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού έδωσαν τα μέλη της ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Ενημέρωση για τη βραβευμένη εφαρμογή e-Αιμοδότες, πραγματοποιούσαν σε όσους προσήλθαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κομοτηνή την Τρίτη 6 Απριλίου, μέλη της ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.

Οι μαθητές Λέανδρος Κουρτίδης και Βασίλης Ευτυχιάκος, μαζί με τους καθηγητές τους, παρουσίασαν την εφαρμογή που δημιούργησαν, με τη βοήθεια του Τμήματος Αιμοδοσίας Κομοτηνής, για την ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών αλλά και τη διευκόλυνσή τους.

Όπως έχουν σημειώσει και παλιότερα, συνεχίζουν να δουλεύουν επάνω στην εφαρμογή, παρακολουθούν την ανταπόκριση του κοινού, και ετοιμάζονται να συμπεριλάβουν και τα άλλα νοσοκομεία της Θράκης σε αυτή, δίνοντας άμεση πληροφόρηση για τις ανάγκες της κάθε περιοχής στους τοπικούς αιμοδότες και όχι μόνο.

Στην σημαντική αυτή προσπάθεια στάθηκε και η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Κομοτηνής κ. Μαριάννα Ανδρεάδου, η οποία τόνισε πως την αγκάλιασαν με πολλή αγάπη, γιατί είναι συγκινητικό όταν νέοι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή, η οποία βοηθά την αιμοδοσία.

Απέκτησαν δε και μια διαδραστική επικοινωνία με τους εθελοντές αιμοδότες, κάνοντας ανακοινώσεις για τις ανάγκες, σε αίμα, αιμοπετάλια, μυελό των οστών κτλ, αλλά και ανακοινώνουν τις προγραμματισμένες τους αιμοδοσίες, ώστε να προτρέπουν το κοινό να συμμετάσχει σε αυτές.

Είναι πεπεισμένη άλλωστε, μιας και τα παιδιά έχουν πολλή όρεξη και θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την εφαρμογή, πως σύντομα θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες, αλλά και θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν και τα άλλα τμήματα αιμοδοσίας στη Θράκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.