Συνεχιζουν ακαθεκτοι την προσφορα οι Σιδηροχωριτες

12 αιμοδοσίες και συνεχίζουν… με εγγραφές για δωρεά μυελού των οστών

Την έμφαση που δίνουν στην προσφορά απέδειξαν για μια ακόμα φορά οι Σιδηροχωρίτες, αφού κατόρθωσαν για ακόμη μια φορά να προσφέρουν σχεδόν 50 φιάλες αίμα κατά την εθελοντική τους αιμοδοσία στο Νέο Σιδηροχώρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.
 
Για ακόμη μια χρονιά Σιδηροχωρίτες όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο παλιό Δημαρχείο του οικισμού όπου και πρόσφεραν αίμα αποδεικνύοντάς έμπρακτα την αγάπη τους για το συνάνθρωπο.
 
Την αιμοδοσία διοργάνωσαν για ακόμη μια φορά οι Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Όμιλο Νέου Σιδηροχωρίου, ενώ το παρών έδωσε για μια ακόμη φορά η «ψυχή» της αιμοδοσίας στον οικισμό, η κ. Εύα Τσουρπουδή, που αεικίνητη, για ακόμη μια φορά ήταν παντού.
 

Αγώνας για την επάρκεια αίματος

 
Αυτή ήταν η 12η αιμοδοσία στο Νέο Σιδηροχώρι, που είναι η μοναδική που γίνεται κάθε εξάμηνο στη Ροδόπη, με σταθερή και συνεχή συμμετοχή, στην οποία δίνουν όλοι όσοι μπορούν. Βέβαια όλη η Ροδόπη έχει σημαντικές επιδόσεις στην εθελοντική αιμοδοσία και πλέον όλο και περισσότεροι σύλλογοι έχουν ξεκινήσει την προσφορά στη συνάνθρωπο. «Δεν είναι μόνο οι ανάγκες που έχουμε να καλύψουμε στη Ροδόπη, έχουμε και τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία που χρειάζονται συνεχείς μεταγγίσεις, και πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να μην υπάρχει άνθρωπος που να χρειάζεται αίμα και να μην πάρει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστής Δημητρακόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης.
 

Από τους παλιότερους, αν όχι ο παλιότερος αιμοδότης στην πόλη μας είναι ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης κ. Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται στις αιμοδοσίες. Όπως τόνισε, η Ροδόπη έχει φτάσει να είναι πρώτη σε προσφορά, κάτι στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι συμπολίτες μας και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των αρχών.
«Προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτή την προσφορά με ανιδιοτελή αγάπη» τόνισε, επισημαίνοντας πως δεν τους ενδιαφέρει το ευχαριστώ, αφού αυτοί που έχουν ανάγκη το αίμα και ιδιαίτερα οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, που φτάνουν τους 3.500 στην Ελλάδα, και ενώ πριν από 50 χρόνια έφταναν με δυσκολία τα 30, τώρα μπορούν να ζουν μέχρι τα 70 και παραπάνω, αφού μεταγγίζονται με αίμα εθελοντικό. Άλλωστε η αιμοδοσία, ιδιαίτερα για τους άντρες, αποτελεί μια πράξη που βοηθά και τους αιμοδότες, αλλά δίνει και ζωή στους άλλους.
 
 

Πρωταθλητές και στην προσφορά μυελού των οστών

 
Συνολικά 12 δείγματα από άτομα που επιθυμούν να γίνουν δωρητές μυελού των οστών συγκέντρωσαν τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής», που πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία στο Νέο Σιδηροχώρι.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, κάποιος μπορεί να γίνει δότης μυελού των οστών με ένα απλό επίχρισμα σάλιου, το οποίο έπαιρναν εκεί τα μέλη του συλλόγου, και αφού εγγράφουν τους υποψήφιους δωρητές αυτοί εγγράφονται στην παγκόσμια τράπεζα και γίνονται εθελοντές, με το δείγμα να στέλνεται στον οργανισμό «Όραμα Ελπίδας» που συντονίζει αυτή τη δράση.
 

«Ενημερώνουμε κάποιον ότι μπορεί να δώσει πολύ εύκολα δείγμα επιχρίσματος. Είναι πολύ σημαντικό γιατί στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι οι δότες μυελού των οστών» σημείωσε η κ. Κοκκινάκη, αναφέροντας πως την ενημέρωση έκανε η κ. Ζωή Αποστολίδου, η οποία είναι επικεφαλής του προγράμματος στο σύλλογο.
 
Παράλληλα μοιράστηκε και ενημερωτικό υλικό, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να γίνει δωρητής μυελού των οστών επισκεπτόμενος το σύλλογο ή παίρνοντας τηλέφωνο στο 6926927206, για να ενημερωθεί ή να δώσει δείγμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.