«Συνεχιζουμε να ειμαστε σε επαγρυπνηση»

Το μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για τη συνάντηση με Γαβρόγλου

Τα δικά του συμπεράσματα από τη συνάντηση της Πέμπτης με τον υπουργό και στελέχη του υπ. Παιδείας κοινοποιεί μέσω ανακοίνωσής του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης.

«Εκφράσαμε με σαφή και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα», σημειώνει ο Σύλλογος, «πέραν της αυτονόητης αναγκαιότητας ενίσχυσης του ΔΠΘ, στο οποίο ήταν και θετικός, την ταυτόχρονη απόσυρση κάθε σκέψης περί επικείμενης ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής, η οποία θα επέφερε, πέραν της διόγκωσης του ήδη υπάρχοντος υπερπληθωρισμού των νομικών επιστημόνων και σοβαρό πλήγμα στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ και κατ´ επέκταση στην περιοχή».

«Η συζήτηση ενδιαφέρουσα» εκτιμά ο Σύλλογος, «με αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων εκατέρωθεν». «Τονίσαμε» συνεχίζει «το αυξημένο ενδιαφέρον και την ανησυχία όλων των φορέων της Θράκης σχετικά με το ζήτημα αυτό, καθώς και τη συζήτηση περί συνένωσης των ΤΕΙ ΑΜΘ όχι με το ΔΠΘ, όπως θα ήταν αναμενόμενο, καθώς είναι ο φυσικός τους χώρος, αλλά με το Διεθνές Πανεπιστήμιο».

Όσο για τις απαντήσεις από πλευράς του υπ. Παιδείας ο δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης αποκαλύπτει πως «υπήρξε η δέσμευση ότι δεν θα αιφνιδιάσει τον νομικό κόσμο, το ίδιο το ΔΠΘ αλλά και την τοπική κοινωνία με μονομερείς αποφάσεις, ότι θα επιδιώξει συναινέσεις, καθώς και ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος και η διαβούλευση με την κοινωνία».

«Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση» σημειώνει με νόημα ο Σύλλογος, κλείνοντας την ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.